Жодного похмілля на завтра: чим краще закушувати алкоголь

Читать на русском
Автор
1988
Зустрічаємо новий день без похмілля
Зустрічаємо новий день без похмілля. Фото Freepik

Ви прокинетеся вранці бадьорим та свіжим

Алкогольні напої – це невід’ємна частина повсякденного життя, і святкових застіль. Якщо змішувати деякі види алкоголю, то ранок може бути не найприємнішим.

Щоб не прокинутися вранці з головним болем та нудотою, слід подбати про правильну закуску до вибраного напою. Разом із Ukr.Media розповімо, як підібрати закуску до кожного виду алкоголю.

Найкращі закуски до різних видів алкоголю

Традиційним алкогольним напоєм мало не на кожному столі є шампанське. Щоб уранці не "наздогнало" похмілля, краще чергувати через келих шампанське та воду.

До цього напою потрібно подавати фрукти, шоколад та сир. Також відмінно підійдуть паштети, птах, овочеві салати та овочі на грилі.

Вживаючи вино, не слід обмежуватися лише сиром та фруктами. До червоного вина можна подати м’ясо, салати, овочі або бутерброди, а біле можна поєднати з рибою, птицею, пастою.

Горілка добре поєднується із традиційними закусками. До неї можна спокійно подавати картоплю, сало, кермо або соління. Важливо, щоб гарячі чи холодні закуски були ситними.

Коньяк чудово поєднується з десертами – морозивом, тортами, карамеллю. Якщо хочеться перекусити, краще вибрати нежирне м’ясо чи бутерброди з овочами – закуска не повинна бути гострою чи солоною.

Віскі чудово поєднується і з м’ясом, і з рибою. Прекрасною закускою можуть бути стейки, шинка, курка чи качка. Уникнути похмілля можна, якщо змішати напій із соком або мінеральною водою, додавши до склянки 4-5 кубиків льоду.

Якщо похмілля все ж таки не вдалося уникнути, вам допоможе легкий суп з потрухами. Він точно вам вранці знадобиться.