Жодної метушні з тістом і духовкою: для цього "Наполеона" вам потрібно тільки приготувати крем

Читать на русском
Автор
43376
Швидкий "Наполеон" з лаваша Новина оновлена 03 січня 2024, 04:35
Швидкий "Наполеон" з лаваша. Фото shuba.life

Ніхто не здогадається, з чого торт

Якщо ви хоч раз готували торт "Наполеон", ви знаєте, скільки багато часу потрібно виділити. Чи можливо приготувати улюблену насолоду без мороки?

Можна вам просто потрібно скористатися рецептом Shuba і приготувати "Наполеон" з тонкого лаваша. Така насолода не відрізнятиметься від звичайного торта з листкового тіста. До речі, основна робота, яку вам потрібно буде зробити, полягає у приготуванні заварного крему!

Як приготувати торт "Наполеон"

Інгредієнти на 6 порцій:

  • тонкий лаваш — 300 г;
  • молоко — 1 л;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний — 3.5 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • цукор ванільний — 2 ч. л.;
  • холодні вершки 33% — 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі змішуємо цукор з кукурудзяним крохмалем, додаємо ванільний цукор і добре збиваємо вінчиком. Не припиняючи збивати, додаємо яйця і вливаємо тоненькою цівкою молоко.
  2. Помішуючи, на маленькому вогні доводимо суміш до кипіння і прокипіти 30 секунд, перелийте крем у велику миску і даємо охолонути.
  3. Лаваш нарізаємо таким чином, щоб отримати очікувану форму торта. За бажанням сушимо листи в духовці протягом 5-7 хвилин за температури 180 градусів за Цельсієм.
  4. Охолоджені вершки збиваємо вінчиком і додайте крем.
  5. Викладаємо аркуш лаваша, змащуємо його кремом, накриваємо новим листом і знову змащуємо кремом. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти.
  6. За бажанням змащуємо кремом верхній лист і відправляємо"Наполеон" у холодильник, щоб він просочився.
  7. Підсушений лист лаваша подрібнюємо у крихту і перед подачею посипаємо торт крихтою зверху та з боків.

Тепер готуємо каву з мускатним горіхом та апельсином і насолоджуємось. Смачного.