Секретний спосіб зробити скріншот на телефоні: три пальці і знімок екрану готовий

Читать на русском
Автор
75334
Швидше за все ви не знали про цей лайфхак
Швидше за все ви не знали про цей лайфхак. Фото Adobe Stock

Цікавий спосіб робити скріншоти, про який мало хто знає

У сучасних телефонах є цікава опція — робити знімок екрану, це ще називають скріншотом. Якщо вам потрібно зафіксувати у вигляді знімка щось, з того, що ви гортаєте в телефоні, зробити це можна двома способами, один з яких можна назвати секретним. Ми вже розповідали, як вручну очистити кеш у телефоні, а сьогодні ділимося інструкцією, як зробити скріншот.

Як пише "Телеграф", щоб зробити скріншот є два способи — натиснути кнопку для знімка екрана або провести трьома пальцями по екрану. Пропонуємо розібратися докладніше

Як зробити скріншот на телефоні – звичайний спосіб

Щоб зафіксувати щось важливе у вигляді фото екрану, спочатку опустіть "шторку" телефону. Потім знайдіть там кнопку "Знімок екрана" та натисніть її. "Шторка" сама закриється, а телефон зробить знімок того, що цієї хвилини є на екрані. Потім ви зможете знайти це фото у своїй галереї.

як зробити скріншот

Як зробити скріншот на телефоні — секретний спосіб

Як виявилося, є й інший "секретний" спосіб зробити знімок екрану, і він навіть простіший. Просто, гортаючи щось у телефоні, ви можете провести трьома пальцями по екрану згори вниз та отримаєте скріншот. З двома або одним пальцем це не спрацює, потрібно саме три одночасні дотики до сенсора. Ця опція доступна у більшості сучасних смартфонів. Однак, якщо у вас застаріла модель, її може не бути, тому доведеться робити скріншот звичайним способом.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо в телефоні "режим польоту". Про ці переваги "режиму польоту" мало хто знає.