Як зберегти відкрите шампанське без пробки: простіше способу ви не знайдете

Читать на русском
Автор
11210
Багато свят не обходяться без цього напою
Багато свят не обходяться без цього напою. Фото Pexels

Дізнайтесь, як не втратити смакові якості шампанського

Без шампанського важко уявити святкування Нового року та інших урочистих моментів. Але відкоркувавши пробку і наливши шампанське, найчастіше напівпорожню пляшку залишають на столі на всю ніч, у кращому випадку прикривши її пробкою. Але наступного дня напій вже не має своїх смакових якостей та бульбашок.

Про одну хитрість, яка допоможе зберегти смак шампанського у відкритій пляшці, пише Scientific American.

Як потрібно зберігати відкрите шампанське

Своїми фірмовими бульбашками шампанське має завдячувати вуглекислому газу у рідині. З моменту відкриття пробки газ поступово випаровується і напій втрачає шипкість. Відкрите шампанське ніколи не буде таким ігристим, як того вечора, коли ви його відкоркували, але зберігання його в холодильнику — простий спосіб зберегти якомога більше смакових якостей напою.

Вуглекислий газ у шампанському краще розчиняється за низьких температур. Це означає, що розчинені в ігристому вині гази з меншою ймовірністю зникнуть, якщо рідина холодна. Закриття шийки пляшки допоможе звести до мінімуму контакт напою з повітрям, але не переживайте, якщо у вас її немає. Холоду достатньо, щоб зберегти бульбашки шампанського протягом кількох днів, навіть якщо пляшка повністю відкрита.

Єдине, що не врятує ваше шампанське від псування, — це вставити в шийку ложку. Існує думка, що вона нібито впливає на бульбашки шампанського, не даючи їм вирватися назовні. Насправді додавання ложки у відкриту пляшку шампанського не впливає на довговічність напою.

Ще один спосіб гарантувати, що шампанське не пропаде даремно, — допити пляшку того ж вечора, коли її відкрили.

Раніше "Телеграф" ділився способами відкрити вино без штопора. Завдяки цим лайфхакам ваше свято не буде зіпсовано.