Як зберегти відкрите шампанське без пробки: простіше способу ви не знайдете
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 11210
Дізнайтесь, як не втратити смакові якості шампанського
Без шампанського важко уявити святкування Нового року та інших урочистих моментів. Але відкоркувавши пробку і наливши шампанське, найчастіше напівпорожню пляшку залишають на столі на всю ніч, у кращому випадку прикривши її пробкою. Але наступного дня напій вже не має своїх смакових якостей та бульбашок.
Про одну хитрість, яка допоможе зберегти смак шампанського у відкритій пляшці, пише Scientific American.
Як потрібно зберігати відкрите шампанське
Своїми фірмовими бульбашками шампанське має завдячувати вуглекислому газу у рідині. З моменту відкриття пробки газ поступово випаровується і напій втрачає шипкість. Відкрите шампанське ніколи не буде таким ігристим, як того вечора, коли ви його відкоркували, але зберігання його в холодильнику — простий спосіб зберегти якомога більше смакових якостей напою.
Вуглекислий газ у шампанському краще розчиняється за низьких температур. Це означає, що розчинені в ігристому вині гази з меншою ймовірністю зникнуть, якщо рідина холодна. Закриття шийки пляшки допоможе звести до мінімуму контакт напою з повітрям, але не переживайте, якщо у вас її немає. Холоду достатньо, щоб зберегти бульбашки шампанського протягом кількох днів, навіть якщо пляшка повністю відкрита.
Єдине, що не врятує ваше шампанське від псування, — це вставити в шийку ложку. Існує думка, що вона нібито впливає на бульбашки шампанського, не даючи їм вирватися назовні. Насправді додавання ложки у відкриту пляшку шампанського не впливає на довговічність напою.
Ще один спосіб гарантувати, що шампанське не пропаде даремно, — допити пляшку того ж вечора, коли її відкрили.
Раніше "Телеграф" ділився способами відкрити вино без штопора. Завдяки цим лайфхакам ваше свято не буде зіпсовано.