Поширена помилка шкодить вашому телефону: як правильно використовувати бездротову зарядку

Читать на русском
Автор
3044
Бездротова зарядка значно полегшує життя
Бездротова зарядка значно полегшує життя. Фото pinterest.com

Батарея прослужить довше

Сучасні смартфони у своїй більшості підтримують бездротове заряджання акумулятора, що є досить зручним для користувачів девайсів. Проте чимало людей допускаються поширеної помилки і використовують бездротову станцію для підзаряджання телефона короткими циклами.

Це може зашкодити батареї смартфона. Основи правильного використання бездротової зарядки наводять експерти на сайті ITech.ua.

Зазначається, що у випадку з бездротовою зарядкою варто приділити увагу тривалості заряджання смартфона. Адже, зазвичай, користувачі кладуть телефон на зарядний пристрій уривками: поклав, взяв щось подивитися або комусь відповісти, знову поклав і т.д.

Рекомендується заряджати смартфон протягом тривалого часу, як і в випадку з провідною зарядкою. В іншому випадку можна швидше "вбити" акумулятор занадто великою кількістю циклів перезарядження.

Проте, якщо дотримуватись цього правила, бездротова зарядка абсолютно нешкідлива для акумулятора і жодним чином не примушує його перегріватися і, отже, не виводить з ладу.

Раніше "Телеграф" писав, що, щоб батарея прослужила довше, варто лише виконувати чотири простих правила.