Варена картопля почиститься порухом пальців: що зробити з продуктом, щоб шкірка відлітала

Читать на русском
Автор
19506
Це дуже елементарний лайфхак з чищення
Це дуже елементарний лайфхак з чищення. Фото today.ua

Вам майже нічого не доведеться робити

Ми розповідали про поширені помилки, які кулінари допускають під час запікання картоплі. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який полегшить підготовку овоча для приготування салатів.

Картопля, зварена в мундирі, в салаті набагато смачніша ні та, яку почистили перед варінням. Але чистити її вже зварену часто — те ще задоволення. Разом з Pixelinform розповідаємо про хитрий трюк, який значно спростить та пришвидшить цей процес.

І для цього вам не потрібно буде нічого змінювати у процесі відварювання. Навіть не доведеться чекати, поки овочі охолонуть.

Просто ставимо картоплю варитись, як зазвичай. Коли картопля буде майже готова, треба підготуватись. Біля плити ставимо глибоку миску, наповнену холодною водою. Резонно буде зробити рідину по-справжньому крижаною, для цього можна додати кілька кубиків або й цілу плитку льоду з морозилки.

Гарячу картоплю із каструлі виймаємо шумовкою та перекладаємо одразу у холодну воду. Залишилося почекати кілька хвилин.

Як тільки крига розтане і картопля понизить свою температуру, можна приступати до очищення. Кулінари, які давно практикують цей метод, знають, що завдяки цьому лайфхаку шкірка чи не сама відлітатиме з картоплі.

Це значно спростить і пришвидшить процес підготовки овочів для салатів. Також ми розповідали, як обирати крабові палички.