Лайфхаки для економії: як заощадити гроші на новорічному застіллі

Читать на русском
Автор
1133
Прості поради допоможуть заощадити
Прості поради допоможуть заощадити. Фото vesti.ua

В питанні застілля планування — кращий друг економного кулінара

Новий 2024 рік вже на порозі, тож і не дивно українці закупають продукти для святкового столу. Ми ділились рецептом чудової святкової основної страви, яка вийде доволі бюджетною.

Однак закуски "з’їдають" чимало грошей. Разом із "Апостроф" розповідаємо на що звернути увагу, щоб заощадити.

Складіть список та розрахуйте порції

Складіть меню відповідно до кількості гостей. Виходячи з нього, складіть список необхідних продуктів і в магазині чітко його дотримуйтесь. Порції варто розраховувати за кількістю людей, а не за вільним місцем на столі.

Слідкуйте за акціями

Магазини можуть демпінгувати ціни перед новим роком. Саме тому закупати продукти, що довше зберігаються, слід завчасно, а не 31 грудня. Але врахуйте і зворотню ситуацію: у період новорічних свят магазини влаштовують великі акції на "новорічні" товари. Серед них алкоголь, делікатеси, шоколад тощо.

Виключайте зайве

Готуйте чітко на ту кількість людей, яку запросили. Для зручності можна обрати один продукт, який готується для різних страв. Наприклад, куряче філе можна додати в запечені тарталетки, нарізати в нарізку і навіть покласти в салат олів'є замість ковбаси. Один і той самий вид м’яса, риби чи сиру можна сервірувати по-різному: подати в нарізку, на бутерброди чи в салати.

Також не поспішайте купувати фрукти, торти та цукерки. Якщо серед гостей не буде дітей, можна обійтися одними мандаринами. Також ми розповідали, як їх правильно обирати.