Бюджетну рибу миттю зметуть з тарілок: запечіть її по-грецьки

Читать на русском
Автор
2799
Ніжна, соковита рибка нашвидкуруч
Ніжна, соковита рибка нашвидкуруч. Фото Facebook.com

Готується швидко, смакує з рисом чи картопляним пюре

Навіть найдешевша риба може бути дуже смачною, якщо її правильно приготувати. Так, завдяки овочам та смачному маринаду можна створити кулінарний шедевр із хека.

Або ж звернути увагу на спосіб приготування білої рибки по-грецьки. Як це зробити – розповідають на Facebook-сторінці "Прості рецепти домашньої кухні".

Риба запечена по-грецьки

Інгредієнти:

  • філе будь-якої білої риби — 700 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • сир твердий — 150 г;
  • сметана — 200 г;
  • часник — 2-3 зуб.;
  • зелень петрушки;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Помідори нарізати невеликими кубиками.
  2. Зелень дрібно нарізати.
  3. В отриману масу видавити часник, посолити, поперчити, додати сметану.
  4. Сир натерти на тертці і додати до решти продуктів, перемішати.
  5. Рибу нарізати порційними шматочками, викласти на деко.
  6. Кожен шматочок посолити, поперчити, викласти зверху сирно-овочеву суміш.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо посмажити її у цибулевому клярі. Сама цибуля у страві практично не відчувається, але відчувається її характерний аромат.