Хитрий рецепт, за допомогою якого навіть найдешевша риба вийде ідеальною

Читать на русском
Автор
15281
Риба вийде просто фантастичною
Риба вийде просто фантастичною. Фото cookpad.com

Ви більше не захочете готувати рибку за іншими рецептами

Риба – найчастіший гість на наших столах. Ми її смачно маринуємо, смажимо, готуємо по-польському зі сметаною та додаємо до салатів.

Сьогодні разом із "Бабусиними рецептами" приготуємо її зовсім незвично. Вийде дуже смачно – ніхто й не здогадається, що це бюджетна рибка. Спробуємо?

Як приготувати тушковану рибу

Інгредієнти:

  • риба хек – 900 г;
  • риба тріска – 600 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 200 мл;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • чорний перець — 0,5 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • приправа для риб – 0,5 ч. л;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець горошок – 10 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу очищаємо від нутрощів, зябер та плавників, видаляємо голови та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Борошно відправляємо в миску, додаємо чорний перець, паприку, приправу для риби та сіль. В отриманій суміші обвалюємо рибку.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо рибу з боків до золотистої скоринки та викладаємо рибу на окрему тарілку.
  4. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо чверть кільцями. У сковороді з-під риби обсмажуємо цибулю та моркву разом із лавровим листком, чорним перцем та томатною пастою. Додаємо цукор, сіль, воду, перемішуємо та доводимо до кипіння.
  5. На сковороду з овочами відправляємо рибу, тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Через вказаний час перевертаємо рибу і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
  6. Додаємо кінзу, петрушку, накриваємо рибу кришкою, готуємо ще 10 хвилин і подаємо на стіл.

Спробуйте приготувати рибу з макаронами під молочним соусом за рецептом "Телеграфа". Ця страва вас точно здивує.