Без "Новорічного" салату неможливий жоден святковий стіл

Читать на русском
Автор
2115
Салат з яскравим та вираженим смаком
Салат з яскравим та вираженим смаком. Фото shuba.life

Блискуча ідея для святкування Нового року

Чи можливий святковий стіл без класичного олів’є чи оселедця під "Шубою"? Так, якщо замість них приготувати цей "Новорічний" салат.

Ця страва за рецептом Shuba – чудова ідея для закуски. Насичений колір, незвичайний вигляд, яскравий та свіжий смак – саме тому салат стане хітом святкового столу. До того ж готувати його неймовірно просто: достатньо відварити кіноа та нарізати решту інгредієнтів. Якщо кіноа не виявилося під рукою, замініть його на розсипчастий рис, булгур або кускус — страва стане ситнішою, але оригінального смаку не втратить.

Як приготувати "Новорічний" салат

Інгредієнти на 6 порцій:

  • кіноа — 260 г;
  • вода — 1.75 склянки;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • огірок свіжий — 200 г;
  • томати чері — 250 г;
  • фета — 130 г;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 3 ст. л.;
  • перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кіноа ретельно промийте холодною водою, перекладіть у каструлю, залийте водою, посоліть. Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і зменште вогонь. Варіть під кришкою до випарювання рідини — у вас на це піде близько 10-12 хвилин. Дайте охолонути.
  2. Підготуйте інші інгредієнти. Огірки та помідори наріжте кубиками, петрушку дрібно порубайте. Підготовлені інгредієнти викладіть у глибокий салатник.
  3. Розкришіть фету і додайте в салат. Туди ж відправте кіноа і сік одного лайма. Поперчіть, акуратно перемішайте, прикрасьте до смаку і подавайте до столу.

Раніше ми розповідали, що можна зробити із залишками їжі після свят. Запам’ятайте — вам це знадобиться.