Просто загорніть "Мімозу" в лаваш: страва, яка зникне першою зі столу

Читать на русском
Автор
19515
Звичний салат у новій подачі Новина оновлена 25 грудня 2023, 09:09
Звичний салат у новій подачі. Фото cookpad.com

Експериментуйте — і у вас вийде ще смачніше!

Хочеться здивувати близьких незвичайними стравами на новорічному столі? У такому разі пропонуємо приготувати класичну мімозу, але не звичайну, а… у лаваші.

Ця оригінальна закуска за рецептом Foodoboz ви напевно здивуєте гостей під час зустрічі Нового року. Кожен буде вражений і смаком і унікальним оформленням страви. Таке соковита, поживна та яскрава мімоза у лаваші точно стане прикрасою вашого святкового столу.

Як приготувати мімозу в лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш — 3 листи;
  • сир твердий — 100-150 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • горбуша (консерви) — 1.5-2 банки;
  • майонез, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Консервовану горбушу розминаємо вилкою. Миємо, просушуємо і подрібнюємо зелену цибулю.
  2. Перший лист лаваша змащуємо майонезом, зверху викладаємо підготовлену горбушу та зелену цибулю.
  3. Далі знову викладаємо лист лаваша, змащуємо майонезом і викладаємо твердий натертий сир.
  4. Варену моркву чистимо, трьом на великій тертці та викладаємо на шар сиру. Поверх кладемо лаваш і змащуємо його майонезом.
  5. Варимо і чистимо яйця, натираємо на дрібній тертці і викладаємо на лаваш.
  6. Все акуратно формуємо в рулет, замотуємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник. Перед подачею розрізаємо рулет на скибочки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна зробити із залишками їжі після святкування Нового року. Ваш гаманець скаже вам "дякую".