Боротьба з конденсатом та пліснявою вдома: які засоби ніколи не можна змішувати

Читать на русском
Автор
1636
Домашні досліди можуть бути небезпечними
Домашні досліди можуть бути небезпечними. Фото freepik.com

Суміш цих продуктів може спричинити токсичну реакцію

Взимку як ніколи гостро постає проблема конденсату на вікнах. За певних умов пліснява може почати рости на поверхнях вже через 24 години після дії вологи. І якщо з цим не впоратися швидко, проблема ставатиме серйозніше.

У спробі позбутися небезпечної плісняви, що швидко розростається, домовласники часто використовують саморобні засоби. Деякі їх дійсно видаляють грибок без сліду. Але є й такі, які самі по собі можуть завдати шкоди.

Про небезпеку використання одного із таких засобів попередило видання Express.

Що не можна робити під час боротьби з пліснявою

Фахівці рекомендують не змішувати два продукти разом для боротьби з пліснявою на поверхнях, а використовувати лише один. Наприклад, очищувальна суміш з відбілювача та аміаку викликає токсичну реакцію. Тому від її приготування краще відмовитись.

При роботі із засобами проти плісняви не нехтуйте використанням засобів захисту. Обов’язково надягайте рукавички та маску. Власникам довгого волосся потрібно обов’язково заколювати його, щоб уникнути контакту з пліснявою та засобами, що чистять.

Якщо ви не впевнені у своєму засобі проти плісняви, або грибок розростається дуже швидко, зверніться за допомогою до професіоналів.

Раніше "Телеграф" уже розповідав про народний засіб, який замість боротьби з конденсатом провокує його появу. Від його використання краще відмовитись.