Ви забудете про олів’є: рецепт найкращого новорічного салату з горошком

Читать на русском
Автор
60143
Приготуйте цей салат — і забудете про олів’є
Приготуйте цей салат — і забудете про олів’є. Фото ukr.media

Ідеальна закуска до святкового столу

Ми ділились рецептом чудового салату "Лісова галявина". Тепер розповідаємо, як готувати закуску, з якою ви забудете про давно набридлий олів’є.

Замість ковбаси у цій страві смажені гриби, що робить частування дуже смачним та пікантним. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • картопля — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • солоні огірки — 6 шт.
  • курячі яйця — 2 шт.
  • печериці — 150 г
  • зелений горошок — 3 ст. л.
  • зелена цибуля — 1/2 пучка
  • рослинна олія — 4 ст. л.
  • перепелині яйця — 2 шт.
  • сіль — 1 щіпка
  • майонез — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Моркву та картоплю кладемо у каструлю з водою та відварюємо до готовності. Потім чистимо та нарізаємо кубиками.
  2. Дві печериці відкладаємо убік — вони знадобляться пізніше. Інші подрібнюємо і обсмажуємо. Солити потрібно в самому кінці, коли грибочки вже золотисті.
  3. Відкладені печериці нарізаємо пластинами. Нагріваємо масло і обсмажуємо шматочки з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
  4. Викладаємо їх на серветку і даємо охолонути. Гриби будуть використовуватися для прикраси.
  5. Яйця відварюємо, нарізаємо кубиками. Так само подрібнюємо мариновані огірки. Змішуємо усі інгредієнти, додаємо майонез.
  6. Салат із грибами викладаємо на таріль. Найкраще це робити з допомогою кулінарного кільця, ущільнюючи ложкою.
  7. Накриваємо плівкою і прибираємо у холодильник на годину. Перед подачею прикрашаємо смаженими грибами та вареними перепелиними яйцями.

Салат виходить дуже смачний та ситний. Також ми ділились рецептом дуже красивої закуски "Ялиночка".