Багато хто не знає цей лайфхак: як швидко почистити гранат і не забруднитись
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3143
Цей лайфхак вам знадобиться
Багато хто з нетерпінням чекає на сезон гранатів — смачного і корисного фрукта. Зернятка можна просто їсти, видавлювати з них сік або додавати повністю до салатів.
Однак процес вилучення зерен з-під товстої шкірки досить трудомісткий. Якщо не знати, як правильно це робити, можна розчавити безліч ніжних зерен та забруднити кухню. Як цього уникнути — розповідають "Бєлновини".
Як почистити гранат за хвилину
Так, необхідно ретельно вимити фрукт і зробити на шкірці акуратні вертикальні надрізи, не зачіпаючи зерен. Після цього покладіть гранат у ємність із холодною водою та залиште на 15 хвилин. Це дозволить шкірці злегка набрякнути і пом’якшати. Далі опустіть руки у воду й обережно розділіть фрукт на окремі шматочки прямо в рідині. Заберіть частинки фрукта від плівки та звільніть зерна, не виймаючи їх із води.
Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати найсолодші мандарини без кісточок. Потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів.