Миші вас більше не потурбують: як позбутися гризунів

Читать на русском
Автор
32048
Гризунам не сподобається у вас вдома
Гризунам не сподобається у вас вдома. Фото freepik.com

Прості лайфхаки врятують від нашестя мишей

Під час холодів миші починають шукати притулок та джерело їжі. Ваш будинок цілком може стати ідеальним місцем для них. Крім того, що миші залишають після себе безлад, псують запаси їжі й переносять інфекції, вони дуже швидко розмножуються. Тому позбавлятися гризунів у будинку потрібно якнайшвидше.

Своїм розв'язанням проблеми з мишами поділилася блогер у Instagram Ніколь Жак.

Як позбутися мишей у будинку

Підтримка чистоти в будинку зробить його менш привабливим для шкідників. Пил, сміття та скупчення в потайних кутах можуть стати ідеальним притулком для гризунів та комах. Регулярно пилососьте, підмітайте та протирайте поверхні. Так ви можете усунути ці укриття.

Правильне зберігання продуктів позбавить гризунів запасів продовольства і їм доведеться шукати їжу в іншому місці. Зберігайте продукти у герметичних контейнерах зі скла, пластику чи металу. Переконайтеся, що всі упаковки, включаючи пакети та коробки, щільно запечатані та миші не прогризли їх.

Ніколь Жак стверджує, що у мишей сильний нюх і пропонує розкласти по будинку саше з неприємним для гризунів ароматом.

Все, що потрібно зробити, це зібрати палички кориці, гвоздику, кайенський перець або пластівці чилі та додати кілька крапель м’ятної олії. Потім розкласти спеції в мішечки саше. Блогер пропонує розкладати ароматизовані мішечки в коморах або інших місцях, де ви зберігаєте харчові продукти, включаючи корм для домашніх тварин та сміття.

Раніше "Телеграф" розповідав, як знищити міль у будинку без застосування хімії. Шкідник більше не зіпсує ваші речі.