Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати улюбленою з дитинства "Мімозою"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10799
Саме цей рецепт любила мама
Хіба можна уявити нашу кухню без різноманітних салатів? Нарізати потрібні продукти, додати заправку — що може бути простіше?
Сьогодні разом з Рixelinform приготуємо "Мімозу". Безперечно, рецептів цього салату — неймовірна кількість, але ми зупинимося саме на класичному варіанті. Саме цей салат ми любили у дитинстві.
Як приготувати класичну "Мімозу"
Інгредієнти:
- тунець консервований – 2 банки;
- яйця – 6 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибулина (велика) — 1 шт.;
- майонез – 6 ст. л.;
- оливкова олія – ¼ склянки;
- сіль, перець – на свій смак;
- свіжий кріп для прикраси.
Спосіб приготування:
- Моркву та картопля відварюємо або запікаємо у фользі. Охолоджуємо, чистимо і натираємо окремо на великій тертці.
- Яйця відварюємо, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки трьом на великій тертці, жовтки – на дрібній.
- Для приготування заправки змішуємо 4 столові ложки майонезу з оливковою олією. Інші 2 ложки майонезу змішуємо з консервованим тунцем.
- Очищену цибулю нарізаємо і протягом 5 хвилин тримаємо в окропі, після чого охолоджуємо.
- З підготовлених інгредієнтів шарами викладаємо салат: першим шаром йде тунець, потім – тертий білок та майонез, далі – натерта морква і знову майонез, після – цибуля та майонез, а потім тертий яєчний жовток. Прикрашаємо салат свіжим кропом та подаємо на стіл.
Рекомендуємо приготувати фаршировані яйця "Мімоза" за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся такій приголомшливій страві.