Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати улюбленою з дитинства "Мімозою"

Читать на русском
Автор
10799
Салат, який завжди виходить
Салат, який завжди виходить. Фото 1000.menu

Саме цей рецепт любила мама

Хіба можна уявити нашу кухню без різноманітних салатів? Нарізати потрібні продукти, додати заправку — що може бути простіше?

Сьогодні разом з Рixelinform приготуємо "Мімозу". Безперечно, рецептів цього салату — неймовірна кількість, але ми зупинимося саме на класичному варіанті. Саме цей салат ми любили у дитинстві.

Як приготувати класичну "Мімозу"

Інгредієнти:

  • тунець консервований – 2 банки;
  • яйця – 6 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибулина (велика) — 1 шт.;
  • майонез – 6 ст. л.;
  • оливкова олія – ¼ склянки;
  • сіль, перець – на свій смак;
  • свіжий кріп для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Моркву та картопля відварюємо або запікаємо у фользі. Охолоджуємо, чистимо і натираємо окремо на великій тертці.
  2. Яйця відварюємо, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки трьом на великій тертці, жовтки – на дрібній.
  3. Для приготування заправки змішуємо 4 столові ложки майонезу з оливковою олією. Інші 2 ложки майонезу змішуємо з консервованим тунцем.
  4. Очищену цибулю нарізаємо і протягом 5 хвилин тримаємо в окропі, після чого охолоджуємо.
  5. З підготовлених інгредієнтів шарами викладаємо салат: першим шаром йде тунець, потім – тертий білок та майонез, далі – натерта морква і знову майонез, після – цибуля та майонез, а потім тертий яєчний жовток. Прикрашаємо салат свіжим кропом та подаємо на стіл.

Рекомендуємо приготувати фаршировані яйця "Мімоза" за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся такій приголомшливій страві.