Бездротова зарядка не заряджає телефон: у чому річ і як це виправити

Читать на русском
Автор
14966
Бездротова зарядка не працює з кількох причин
Бездротова зарядка не працює з кількох причин. Фото Ілюстративне фото

Перед заряджанням потрібно переконатися, що з телефоном та зарядним пристроєм все в порядку

У сучасному світі бездротова зарядка стала зручним способом швидко зарядити гаджет. Однак нерідко можна зіткнутися з неприємностями, коли телефон просто відмовляється заряджатися від бездротової панелі.

На порталі Аnker назвали найбільш поширені причини, через які телефон може не заряджатися бездротовою зарядкою. Також власникам смартфонів дали поради, як це можна виправити.

Існує кілька поширених причин, через які телефон може заряджатися неправильно або взагалі не заряджатися. Розуміння потенційних причин може допомогти усунути неполадки та ефективно розв'язати проблему.

Неправильне розташування зарядного бездротового пристрою

Неправильне розташування може бути однією з можливих причин, через які телефон може не заряджатися під час використання бездротового зарядного пристрою. Бездротова зарядка використовує індуктивний зв’язок передачі енергії між двома об’єктами через електромагнітні поля. Простіше кажучи, це означає, що телефон і зарядний пристрій повинні бути ідеально поєднані, щоб розпочати заряджання. Якщо це не так, то може порушитись передача енергії, внаслідок чого смартфон не заряджатиметься.

Переконайтеся, що пристрій правильно відцентрований на зарядній панелі. Деякі зарядні пристрої також оснащені спрямовуючими або спеціальним маркуванням, що допомагає забезпечити правильне розміщення.

Сторонні предмети чи сміття

Сторонні предмети або сміття на зарядному бездротовому пристрої також можуть бути поширеною причиною проблем із заряджанням. Ці небажані елементи можуть перешкоджати електромагнітним полям, необхідним для бездротової зарядки, порушуючи з’єднання між гаджетом та зарядним пристроєм.

Перешкодити зарядці можуть дрібні предмети, такі як пил, ворс або папір. Тому перед початком процесу заряджання завжди потрібно перевіряти, щоб задня частина телефону та зарядна панель були чистими та на них не було сторонніх предметів.

Товстий чохол для телефону або аксесуарів

Занадто товсті чохли або аксесуари для телефонів можуть перешкодити правильній зарядці телефону на бездротовому пристрої. Вони збільшують відстань між смартфоном і зарядним пристроєм, що може призвести до погіршення передачі енергії або повної втрати з’єднання. Бездротова зарядка працює найкраще, коли відстань між телефоном та зарядним пристроєм мінімальна.

Таким чином, якщо на телефон надіто товстий чохол або до телефону прикріплено інші аксесуари, краще зняти їх, перш ніж помістити телефон на бездротовий зарядний пристрій.

Несумісний телефон або зарядний пристрій

Телефон може не заряджатися, якщо він або бездротовий зарядний пристрій несумісні. Не всі телефони мають функцію бездротового заряджання, і не всі бездротові зарядні пристрої сумісні з кожним телефоном. Слід переконатися, що модель гаджета та зарядного пристрою відповідає стандартам бездротової зарядки Qi, яка є найпоширенішим стандартом. Цього йдуть більшість виробників.

Щоб перевірити сумісність, слід заглянути в налаштування телефону або прочитати рекомендації виробника, щоб краще зрозуміти технічні характеристики та сумісність пристроїв.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи можна користуватися телефоном під час зарядки. Експерти дали кілька порад власникам гаджетів.