Обов’язково приготуйте на Святвечір: як зробити смачний пісний холодець

Читать на русском
Автор
4462
Такий холодець ідеально пасує пісному столу
Такий холодець ідеально пасує пісному столу. Фото tochka.net

Страва виходить ситна і дуже смачна

Ми ділились рецептом особливо смачного класичного холодцю. Однак, якщо ви дотримувались Різдвяного посту, то на Святвечір слід готувати пісні страви. Тож розповідаємо, як приготувати холодець із риби.

Так ще й можна зробити страву смачнішою та цікавішою. Для приготування можна брати коропа, форель, тріску, чудово підійде лосось. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • риба – 1,8 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • чорний перець горошком – 8 шт.;
  • спеції для риби – 10 г;
  • лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Рибу чистимо, нарізаємо на шматки. Хвіст і голову викидати не потрібно, вони теж знадобляться.
  2. Разом із подрібненими овочами рибу викладаємо в каструлю та заливаємо водою.
  3. Як тільки маса дійде до кипіння, знімаємо піну і додаємо трохи солі в каструлю. Після цього варимо ще 20 хвилин.
  4. Потім дістаємо рибу, а саме м’ясо. Голову, шкіру та хребти чіпати не варто, вони мають залишатися у воді.
  5. На цьому етапі можна додати спеції. Продовжуємо варити бульйон на повільному вогні.
  6. Через 40 хвилин вимикаємо вогонь та проціджуємо масу.
  7. За інструкцією розводимо в бульйоні желатин. Шматки риби кладемо в тарілку, заливаємо бульйоном.

За бажання страву прикрашаємо овочами та ставимо в холодильник до застигання. Також ми ділились унікальним рецептом голубців із млинцями.