Як легко заощадити до 60% заряду батареї телефону: зробіть лише одне

Читать на русском
Автор
4175
Яскраві шпалери "пожирають" заряд акумулятора смартфона
Яскраві шпалери "пожирають" заряд акумулятора смартфона. Фото Freepik

Шпалери на вашому пристрої відіграють важливу роль

Акумулятор вашого мобільного телефону може розряджатися не тільки через енерговитратні програми, але й через вибір фонової картинки. Якщо ви будете обережнішими при виборі шпалер для свого смартфона, ви зможете істотно збільшити час його автономної роботи.

Щоб уповільнити процес розряджання телефону, скористайтеся простим трюком: встановіть чорний екран як заставку. Така порада корисна як власникам iPhone, так і Android, пише highload.today.

Чому потрібно встановити чорні шпалери

Чорний фон не відриватиме вас, і ваш телефон не здаватиметься блискучою іграшкою, яка потребує постійної уваги. Цей простий хитрий прийом може заощадити до 60% заряду батареї, особливо на OLED-екранах, які є у більшості нових моделей смартфонів. Як змінити налаштування:

Налаштування > Шпалери > Вибрати новий фон > Статичні (чорні шпалери в кінці списку)

Також можна розглянути варіант із різнокольоровими смугами на чорному тлі. Однак, варто пам’ятати, що червоний, зелений, синій, білий та інші кольори споживають більше енергії, ніж чорний. Якщо ви не хочете відмовлятися від яскравих заставок, ви можете чергувати налаштування дисплея, встановлюючи то яскраве фото, то чорний фон.

Раніше ми писали, як швидко зарядити смартфон. Існує два спритні трюки.