Рецепт на Різдво від професійного кухаря: як створити шедевр зі звичайної картоплі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 143963
Осучаснення традиційного рецепта гратена
Ми ділились рецептом французького гратена — вишуканої картопляної страви, яку подають на гарнір. Він смачний сам по собі, та будь-який ідеал можна вдосконалити.
Для проєкту "ЇжаКультура" кухар Костянтин Сліпченко осучаснив традиційний рецепт гратена, надавши йому українського присмаку. Страва стає значно яскравіша.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 300 мл вершків 30% жирності
- 70 г вершкового масла
- 100 мл молока
- 2 філе оселедця
- базилік
Спосіб приготування:
- Нарізаємо картоплю однаковими скибочками. Це важливо, щоб страва точно приготувалася рівномірно.
- Картоплю складаємо в широку каструлю. Додаємо вершки, вершкове масло та молоко. Картоплю тушкуємо на невеликому вогні до напівготовності.
- Нарізаємо оселедець тонкими скибочками. Викладаємо у форму шарами, щоб оселедець був зверху. До оселедця додаємо рване листя базиліку.
- Поливаємо кількома ложками вершків і запікаємо при температурі 180 градусів. Час приготування — 40 хвилин.
Виходить нереально смачно. Також ми ділились рецептом чудового гуцульського салату "Шухи".