Рецепт на Різдво від професійного кухаря: як створити шедевр зі звичайної картоплі

Читать на русском
Автор
143963
Цей гратен має особливі українські нотки
Цей гратен має особливі українські нотки. Фото 24 канал

Осучаснення традиційного рецепта гратена

Ми ділились рецептом французького гратена — вишуканої картопляної страви, яку подають на гарнір. Він смачний сам по собі, та будь-який ідеал можна вдосконалити.

Для проєкту "ЇжаКультура" кухар Костянтин Сліпченко осучаснив традиційний рецепт гратена, надавши йому українського присмаку. Страва стає значно яскравіша.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 мл вершків 30% жирності
  • 70 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 2 філе оселедця
  • базилік

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо картоплю однаковими скибочками. Це важливо, щоб страва точно приготувалася рівномірно.
  2. Картоплю складаємо в широку каструлю. Додаємо вершки, вершкове масло та молоко. Картоплю тушкуємо на невеликому вогні до напівготовності.
  3. Нарізаємо оселедець тонкими скибочками. Викладаємо у форму шарами, щоб оселедець був зверху. До оселедця додаємо рване листя базиліку.
  4. Поливаємо кількома ложками вершків і запікаємо при температурі 180 градусів. Час приготування — 40 хвилин.

Виходить нереально смачно. Також ми ділились рецептом чудового гуцульського салату "Шухи".