Як із салону краси: топові поради для догляду за шкірою обличчя взимку

Читать на русском
Автор
6217
Взимку зберегти красу просто, якщо дотримуватися дисципліни та порад
Взимку зберегти красу просто, якщо дотримуватися дисципліни та порад. Фото Freepik

Якщо ви не регулярно відвідуєте косметолога, спробуйте дотримуватися правильних порад та режиму

Взимку ваша шкіра втрачає м'якість та вологу, вона потребує спеціального догляду. Це стосується і рук, і обличчя.

"Телеграф" пропонує прості поради, які допоможуть вам мати здоровий та красивий вигляд, наче після дорогих процедур косметолога. Пам'ятайте, що одного крему не достатньо.

Умивання. Взимку для вмивання краще використовувати косметичне молочко, лосьйон або м'який тонік.

Найкраще використовувати молочко, які мають у складі рослинні олії, а тоніки та лосьйони без спирту – не сушать шкіру та діють обережно.

Маски для обличчя. Балуйте свою шкіру вдома: застосовуйте мультимаскинг. Зокрема наносьте на шкіру одночасно кілька видів масок залежно від потреби.

Для жирної шкіри в Т-зоні добре підійдуть засоби, які звужують пори та очищують шкіру. На щоки наносьте живильні та зволожувальні маски, засоби з вітамінами та антиейдж.

А для зони навколо очей – гелеві маски, що мають освіжаючий ефект. Вони добре розгладжують дрібні зморшки, або ж спробуйте спеціальні патчі, які знімуть набряки та втому.

Звільняємося від старої шкіри. Зимовий пілінг – ніжний пілінг. Тому замість скрабу для шкіри використовуйте легкі засоби-ексфоліанти для тіла та обличчя.

Вони розчиняють верхні шари шкіри, не порушуючи її цілісність. Шкіра стає гладкою та шовковистою. Фруктові кислоти, що входять до складу ексфоліанту, стимулюють оновлення шкіри, виробляються нові клітини.

Зволоження. Термальна вода – незамінний помічник узимку. У приміщенні із сухим повітрям вона допоможе швидко розбудити шкіру та наситити її вологою.

Не варто використовувати термальну воду прямо перед виходом на вулицю, чекайте щонайменше 30 хвилин – інакше на морозі шкіра може "схопитися" крижаною скоринкою. А ось вдома чи в офісі розбризкувати воду можна прямо на макіяж. Але не підносьте балончик ближче за 10 см, інакше макіяж може зіпсуватися.

Не забувайте, що в опалювальний сезон у приміщеннях надто сухе повітря, тому шкіра втрачає вологу. Пережити зиму та залишитися гарною допоможе зволожувач повітря.

Додамо, що обираючи собі крем для обличчя, попередньо краще проконсультуватися зі спеціалістом.

Раніше "Телеграф" писав, як взимку вирішити проблему "червоних рук". П'ять простих вправ допоможуть зігріти ноги та руки, а загалом і все тіло.