Візьміть жменю гранату та волоські горіхи: освіжаючий зимовий салат з історією
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2683
Чудова страва для вечері або святкового столу
Страви з сезонними овочами чи фруктами, як, наприклад, "Салат по-королівськи" завжди популярні. Однак, коли вони не лише смачні, а й мають цікаву історію, приготувати страву хочеться ще більше.
Одним із таких є американський салат "Вальдорф". Спочатку його подавали в нью-йоркському готелі "Уолдорф-Асторія", чим і пояснюється його назва. Тоді до рецепту фірмового салату не входили горіхи, проте саме рецепт з додаванням горіхів, що з’явився не пізніше 1928 року, вважається нині класичним. У сучасній інтерпретації цей салат готується дещо інакше, проте страва залишається дуже смачною, інформують на форумі "Say7".
Як приготувати салат з гранатом і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- яблуко кисло-солодке — 1 шт.;
- селера — 1 стебло;
- жменя зерен граната
- волоські горіхи — 50 г;
- лимонний сік;
- сіль за смаком;
- майонез — 1 ст. л.;
- сметана — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Селеру почистити від сухих прожилок, нарізати дрібними скибочками.
- Горіхи нарізати.
- Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, нарізати тонкою соломкою.
- Перекласти яблуко в миску, збризнути лимонним соком.
- До яблука додати селеру, горіхи, перемішати та заправити майонезом та сметаною.
- Викласти салат, посипати зернами гранату.
А якщо ви любите смачні та прості салати, рекомендуємо приготувати цю страву з кукурудзою лише за 15 хвилин. Такий чудовий салат обов’язково сподобається вам та вашим гостям!