Візьміть жменю гранату та волоські горіхи: освіжаючий зимовий салат з історією

Читать на русском
Автор
2683
Апетитний, яскравий, святковий, соковитий салат на швидкуруч
Апетитний, яскравий, святковий, соковитий салат на швидкуруч. Фото 1000.menu

Чудова страва для вечері або святкового столу

Страви з сезонними овочами чи фруктами, як, наприклад, "Салат по-королівськи" завжди популярні. Однак, коли вони не лише смачні, а й мають цікаву історію, приготувати страву хочеться ще більше.

Одним із таких є американський салат "Вальдорф". Спочатку його подавали в нью-йоркському готелі "Уолдорф-Асторія", чим і пояснюється його назва. Тоді до рецепту фірмового салату не входили горіхи, проте саме рецепт з додаванням горіхів, що з’явився не пізніше 1928 року, вважається нині класичним. У сучасній інтерпретації цей салат готується дещо інакше, проте страва залишається дуже смачною, інформують на форумі "Say7".

Як приготувати салат з гранатом і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • яблуко кисло-солодке — 1 шт.;
  • селера — 1 стебло;
  • жменя зерен граната
  • волоські горіхи — 50 г;
  • лимонний сік;
  • сіль за смаком;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • сметана — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Селеру почистити від сухих прожилок, нарізати дрібними скибочками.
  2. Горіхи нарізати.
  3. Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, нарізати тонкою соломкою.
  4. Перекласти яблуко в миску, збризнути лимонним соком.
  5. До яблука додати селеру, горіхи, перемішати та заправити майонезом та сметаною.
  6. Викласти салат, посипати зернами гранату.

А якщо ви любите смачні та прості салати, рекомендуємо приготувати цю страву з кукурудзою лише за 15 хвилин. Такий чудовий салат обов’язково сподобається вам та вашим гостям!