Всі гості будуть в захваті від цього "пеньочка": нереальний закусочний торт на Новий Рік
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 33872
Такого печінкового торта ви ще не куштували
Ми розповідали, як приготувати класичний печінковий торт в здоровому форматі — без майонезу. Але мало хто знає, що цю закуску можна подати зовсім незвично.
Такий солоний тортик "пеньочок" до святкового столу готується просто і виходить смачним. Ще й подача оригінальна — її точно оцінять любителі печінки. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт
- молоко – 250 мл
- печінка куряча – 200 г
- борошно – 100 г
- олія соняшникова – 3 ст. л.
- сода – ½ ч. л.(погасити)
- сметана – 1 ст. л.
- сіль – ½ ч. л.
- чорний перець – до смаку
Для начинки:
- сметана – 200 г
- вершковий сир – 200 г
- часник – 2-3 зуб
- желатин швидкорозчинний – 10 г
- вода – 50 мл
- сіль – ⅓ ч. л.
Спосіб приготування:
- В миску вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо сметану, сіль. Перемішуємо, просіюємо борошно і ще раз перемішуємо до однорідності.
- Печінку курячу пробиваємо блендером або перекручуємо на м’ясорубці. Додаємо в тісто чорний перець, печінку та олію.
- Смажимо на сковороді, як звичайні млинці. Коли всі млинці готові, відставляємо прохолонути.
- Для крему у миску кладемо сметану і сир, перемішуємо міксером. Розчинний желатин змішуємо з окропом. Коли розчиниться, додаємо в крем, що збивається. Вмішуємо часник, сіль, перець.
- Млинці розрізаємо на 3 частини. Беремо одну частину, змащуємо кремом і загортаємо. Отриманий "пеньочок" обертаємо ще однією смужкою, так продовжуємо до закінчення всіх смужок.
- Боки і верх тортика змащуємо кремом, що залишився. Прикрашаємо на власний смак.
Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб схопився. Він дуже гарно виглядає і має цікавий розріз. Також ми ділились рецептом красивого "Королівського" салату.