Всі гості будуть в захваті від цього "пеньочка": нереальний закусочний торт на Новий Рік

Читать на русском
Автор
33872
Гості точно спитають рецепт цієї закуски
Гості точно спитають рецепт цієї закуски. Фото picantecooking.com

Такого печінкового торта ви ще не куштували

Ми розповідали, як приготувати класичний печінковий торт в здоровому форматі — без майонезу. Але мало хто знає, що цю закуску можна подати зовсім незвично.

Такий солоний тортик "пеньочок" до святкового столу готується просто і виходить смачним. Ще й подача оригінальна — її точно оцінять любителі печінки. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • молоко – 250 мл
  • печінка куряча – 200 г
  • борошно – 100 г
  • олія соняшникова – 3 ст. л.
  • сода – ½ ч. л.(погасити)
  • сметана – 1 ст. л.
  • сіль – ½ ч. л.
  • чорний перець – до смаку

Для начинки:

  • сметана – 200 г
  • вершковий сир – 200 г
  • часник – 2-3 зуб
  • желатин швидкорозчинний – 10 г
  • вода – 50 мл
  • сіль – ⅓ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. В миску вливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо сметану, сіль. Перемішуємо, просіюємо борошно і ще раз перемішуємо до однорідності.
  2. Печінку курячу пробиваємо блендером або перекручуємо на м’ясорубці. Додаємо в тісто чорний перець, печінку та олію.
  3. Смажимо на сковороді, як звичайні млинці. Коли всі млинці готові, відставляємо прохолонути.
  4. Для крему у миску кладемо сметану і сир, перемішуємо міксером. Розчинний желатин змішуємо з окропом. Коли розчиниться, додаємо в крем, що збивається. Вмішуємо часник, сіль, перець.
  5. Млинці розрізаємо на 3 частини. Беремо одну частину, змащуємо кремом і загортаємо. Отриманий "пеньочок" обертаємо ще однією смужкою, так продовжуємо до закінчення всіх смужок.
  6. Боки і верх тортика змащуємо кремом, що залишився. Прикрашаємо на власний смак.

Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб схопився. Він дуже гарно виглядає і має цікавий розріз. Також ми ділились рецептом красивого "Королівського" салату.