Навіть майонез не знадобиться: цей печінковий торт виходить втричі смачнішим, ніж класичний

Читать на русском
Автор
1872
Чудова страва до святкового столу
Чудова страва до святкового столу. Фото smakuj.com.ua

Ідеальний рецепт, якщо класичний печінковий торт здається вам занадто жирним

Ми розповідали, як приготувати смачний святковий салат "Жіночий каприз". Ще одна класична закуска святкового столу — печінковий торт. Зазвичай це жирна страва, але можна зробити її набагато смачнішою та легкою.

Для просочення торта достатньо не використовувати майонез. Цікавим рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 500 г печінки
  • 2 яйця
  • 150 г молока
  • 2 столові ложки олії
  • 150 г борошна
  • 3 шт цибулі
  • 3 шт моркви
  • 200 г вершків
  • 320 г вершкового сиру
  • сіль
  • чорний перець
  • сушений часник
  • свіжий часник
  • кріп

Спосіб приготування:

  1. Печінку попередньо очищаємо від плівок, ріжемо на дрібні шматки і трохи вимочуємо в молоці. Блендером перемелюємо печінку.
  2. Додаємо два яйця, молоко, трохи олії. Солимо, перчимо, сиплемо сушений часник.
  3. Перемішуємо та додаємо 150 г борошна. Замішуємо тісто, трохи густіше, ніж на млинці.
  4. Печінкові млинці випікаємо на добре розігрітій сковороді. Для начинки цибулю нарізаємо четвертинками кілець і на невеликій кількості олії обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на великій тертці.
  5. Вершки для крему збиваємо до піни, додаємо сир та ще раз збиваємо до м’яких піків. Збираємо торт.
  6. На тарілку викладаємо перший млинець, промазуємо кремом, а зверху викладаємо цибулю та моркву. Наступний млинець просочуємо кремом, та посипаємо кропом з часником.
  7. Чергуємо всі шари, поки не закінчаться млинці. Залишками крему покриваємо верх торта та боки.

Прибираємо печінковий торт у холодильник бажано на всю ніч. Виходить шалено смачна закуска. Також ми розповідали, як приготувати салат "Білий принц".