Навіть майонез не знадобиться: цей печінковий торт виходить втричі смачнішим, ніж класичний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1872
Ідеальний рецепт, якщо класичний печінковий торт здається вам занадто жирним
Ми розповідали, як приготувати смачний святковий салат "Жіночий каприз". Ще одна класична закуска святкового столу — печінковий торт. Зазвичай це жирна страва, але можна зробити її набагато смачнішою та легкою.
Для просочення торта достатньо не використовувати майонез. Цікавим рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 500 г печінки
- 2 яйця
- 150 г молока
- 2 столові ложки олії
- 150 г борошна
- 3 шт цибулі
- 3 шт моркви
- 200 г вершків
- 320 г вершкового сиру
- сіль
- чорний перець
- сушений часник
- свіжий часник
- кріп
Спосіб приготування:
- Печінку попередньо очищаємо від плівок, ріжемо на дрібні шматки і трохи вимочуємо в молоці. Блендером перемелюємо печінку.
- Додаємо два яйця, молоко, трохи олії. Солимо, перчимо, сиплемо сушений часник.
- Перемішуємо та додаємо 150 г борошна. Замішуємо тісто, трохи густіше, ніж на млинці.
- Печінкові млинці випікаємо на добре розігрітій сковороді. Для начинки цибулю нарізаємо четвертинками кілець і на невеликій кількості олії обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на великій тертці.
- Вершки для крему збиваємо до піни, додаємо сир та ще раз збиваємо до м’яких піків. Збираємо торт.
- На тарілку викладаємо перший млинець, промазуємо кремом, а зверху викладаємо цибулю та моркву. Наступний млинець просочуємо кремом, та посипаємо кропом з часником.
- Чергуємо всі шари, поки не закінчаться млинці. Залишками крему покриваємо верх торта та боки.
Прибираємо печінковий торт у холодильник бажано на всю ніч. Виходить шалено смачна закуска. Також ми розповідали, як приготувати салат "Білий принц".