Три способи утеплити вікна та зберегти тепло в домі

Читать на русском
Автор
7873
Холод можуть пропускати як старі дерев'яні вікна, так і нові пластикові
Холод можуть пропускати як старі дерев'яні вікна, так і нові пластикові. Фото volyngid.com

Утеплене вікно не пускатиме холод в будинок

Перед тим, як увімкнути обігрівач через прохолоду вдома, варто перевірити, чи гарно утеплене ваше житло. Одним з джерел втрат тепла є вікна.

"Телеграф" зібрав три прості способи швидко та недорого утеплити вікна, що знизить кількість протягів. Усунення витоків повітря є одним із найпростіших і найефективніших способів зберегти тепло в будинку.

Заклейте свої вікна

Перевірте за допомогою свічки або аромапалички, чи є витоки повітря у ваших вікнах. Після цього законопатьте будь-які тріщини, щілини або отвори за допомогою герметика. Його можна зробити навіть з підручних матеріалів. Зверху можна заклеїти навіть скотчем. Рухомі частини можна проклеїти ущільнювачем.

Вибирайте енергозберігаючі штори

Штори це простий і ефективний спосіб зберегти тепло. Варто обирати важкі та щільні варіанти, а в сонячний день відкривати їх. Також є спеціальні "штормові" екрани, які встановлюються впритул до скла та розтягуються в обидві сторони, створюючи ізольований бар’єр між кімнатою та вікном.

Утеплення плівкою

Утеплення плівкою, мабуть, один з найпопулярніших методів утеплення вікон. Просто наклейте двосторонній скотч навколо віконної рами, розгорніть поліетиленову плівку та приклейте її до стрічки. Коли плівка встановлена, відріжте зайву та скористайтеся феном, щоб "посадити на місце" плівку та закріпити герметичність.

Раніше "Телеграф" розповідав, що замість спеціальної плівки для вікон можна використовувати пухирчасту пакувальну. Вона недорога, але перешкоджає холоду.