Так точно не замерзнете: 3 несподівані способи утеплити взуття взимку

Читать на русском
Автор
7930
Ноги потрібно тримати у теплі
Ноги потрібно тримати у теплі. Фото Ілюстративне фото

Ці предмети точно є у кожному будинку

Взимку на морозі мерзнуть не лише руки, а й ноги. Найчастіше причина криється у неправильно підібраному взутті — надто тісні чоботи не дають ногам можливості віддавати власне тепло. Однак, це не єдина причина.

"Телеграф" розібрався з тим, як можна захистити ноги від переохолодження взимку. Є три дієві лайфхаки з підручних засобів.

Фольговані устілки

Щоб утеплити зимове взуття, можна придбати спеціальні устілки. Але якщо вони не допомагають, то їх можна вдосконалити фольгою. Цей матеріал відбиватиме холодне повітря знизу і не дасть вийти теплу. Достатньо наклеїти на один бік устілки фольгу та укласти її у взуття фольгою вниз. Якщо укласти навпаки, то ноги почнуть сильно потіти через те, що фольга відбиватиме тепло, а значить швидше замерзнуть.

Суха гірчиця або перцевий пластир

Цей метод використовували ще наші дідусі та бабусі. Він не дуже практичний, зате дієвий. Потрібно надіти шкарпетки, а в другу пару насипати порошку сухої гірчиці та надіти поверх першої пари. Можливо, в гості в таких шкарпетках ходити незручно, зате під час прогулянки в мороз ноги точно залишаться в теплі.

Аналогічно слід зробити й з перцевим пластиром. Потрібно приклеїти його на тонку шкарпетку, а зверху надіти шкарпетку тепліше.

Газети

Цим методом користуються досвідчені альпіністи під час сходження на гору. Підійде він у морозну, але суху погоду. Необхідно взяти газети та обгорнути ними ноги, а зверху надіти теплі шкарпетки натуральних матеріалів. Це допоможе зберегти тепло і не дасть ногам замерзнути.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити, щоб взуття не ковзало в ожеледицю. Ці прості методи допоможуть.