Підлога сяятиме навіть через тиждень: достатньо протерти її цим засобом

Читать на русском
Автор
2466
Відмінний засіб для ламінату та лінолеуму
Відмінний засіб для ламінату та лінолеуму. Фото freepik.com

Як не зіпсувати покриття та навести чистоту

Ламінат — практичне, естетичне та досить економічне покриття для підлоги. Не дивно, що його можна побачити у багатьох квартирах та будинках. На жаль, неправильний догляд за ламінатом може швидко зіпсувати зовнішній вигляд і навіть вимагати повної заміни покриття.

Про те, як і чим правильно мити підлогу з ламінату, щоб не знадобився ремонт, пише Gazeta.

Як доглядати за ламінатом

Найголовніше правило догляду за підлогою з ламінату — пам'ятати, що цей матеріал не любить воду. Звичайно, це не означає, що потрібно повністю відмовитися від вологого прибирання, але швабру або ганчірку перед використанням слід добре віджимати, щоб вона була ледь вологою.

Після миття бажано витерти підлогу насухо або просто відкрити ширше вікно.

Для кращої безпеки покриття використовуйте фетрові подушечки для меблів, а під колеса крісла стеліть спеціальні килимки.

Яким засобом мити ламінат, щоб підлога блищала

Перевірений домашній засіб для ламінату має у своєму складі всього два продукти — оцет та воду. На п’ять літрів теплої води додайте приблизно дві столові ложки спиртового оцту. За бажанням можна капнути улюблену ефірну олію, яка нейтралізує характерний запах оцту.

Для отримання блиску знадобиться додатковий засіб для полірування. Змішайте дві склянки води, приблизно півсклянки оцту і дві столові ложки оливкової олії. Цю суміш слід додати до заздалегідь приготовленої рідини та ретельно перемішати.

Якщо ви не переносите запах оцту, або його нема під рукою, замінити його зможе рідке мило або засіб для миття посуду з невеликою кількістю лимонної кислоти.

Отриманий засіб допоможе позбавитися бруду на підлозі, не залишить розводів та захистить покриття від пилу надовго.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко прибрати нагар із каструлі. Допоможуть підручні засоби із кухні.