Як повернутися з магазину з стиглим і солодким ананасом

Читать на русском
Автор
9323
Прості поради щодо вибору продуктів
Прості поради щодо вибору продуктів. Фото vikna.tv

Ви виберете найсмачніший фрукт

З настанням святкового сезону нам усім хочеться прикрасити наші столи свіжими та смачними фруктами. Один із найкращих варіантів — ананас. До того ж, це чудовий інгредієнт для різних страв.

Разом із "Главредом" розповімо, як правильно вибрати ананас, коли його найкраще купувати і як дозрівати цей тропічний фрукт прямо у себе вдома. Ці хитрощі вам знадобляться.

Як вибрати стиглий ананас

Спочатку зверніть увагу на запах фрукта – він має бути солодким та фруктовим. Далі варто натиснути на дно ананаса – воно має бути пружним, але не твердим. Про свіжість ананаса розповість і листя: якщо вони легко відокремлюються, швидше за все, стиглий ананас.

Коли найкраще купувати ананас

Ідеальний час для покупки ананасу – з весни до літа. У цей період ананаси найчастіше будуть більш стиглими, соковитими та смачними. Однак сучасні умови транспортування дають нам можливість насолодитися ананасом практично будь-якої пори року.

Як прискорити дозрівання ананасу в домашніх умовах

Існує кілька хитрощів, щоб прискорити дозрівання зеленого ананасу. Потрібно поставити його у тепле місце (бажано на сонці) на кілька днів – і проблему вирішено. Можна помістити його разом із яблуками чи бананами – вони виділяють газ етенілен, який сприяє дозріванню фруктів.

Раніше ми розповідали, як запекти ананас на десерт. Вам точно сподобається!