Просто мандарини – вже не модно: фантастичний десерт до новорічного столу

Читать на русском
Автор
49010
Для десерту не потрібне ні борошно, ні духовка, ні яйця
Для десерту не потрібне ні борошно, ні духовка, ні яйця. Фото babusyni-retsepty

Ви купуватимете мандарини кілограмами

Звісно, кожному хочеться здивувати гостей незвичайними десертами на новорічному столі. Якщо у вас знайдеться 4 мандарини, то пропонуємо приготувати фантастичну насолоду.

Для такої смакоти вам не потрібна ні духовка, ні яйця, ні борошно. З "Бабусиними рецептами" без суєти на кухні ви приготуєте швидкий, легкий та ніжний святковий десерт!

Як приготувати мандариновий десерт

Інгредієнти:

  • очищені мандарини – 4 шт.;
  • желатин – 20 г;
  • води – 150 мл;
  • сметана – 500 г;
  • цукровий пісок – 120 г;
  • пляшка об’ємом 1 – 1,5 л;
  • дерев’яна паличка.

Спосіб приготування:

  1. Желатин відправляємо в глибоку чашку, туди вливаємо прохолодну воду. Все ретельно перемішуємо та даємо постояти 10–15 хвилин.
  2. В іншій чашці перемішуємо сметану із цукровим піском. Все ретельно перемішуємо за допомогою вінчика та даємо постояти 10-15 хвилин.
  3. Желатинову масу перемішуємо, розтоплюємо та виливаємо у сметанну суміш. Все знову добре перемішуємо.
  4. У пляшці відрізаємо шийку та виливаємо невелику кількість підготовленої суміші. Відправляємо її в холодильник на 10-15 хвилин.
  5. Через вказаний час у пляшку відправляємо одну мандаринку. У неї вставляємо дерев’яну паличку, на яку насаджуємо всі мандарини.
  6. Заливаємо сметанною сумішшю мандарини та відправляємо в холодильник на 3-4 години. Коли вона застигне, виймаємо десерт із пляшки та витягуємо шпажку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати найсмачніші мандарини. Ці знання точно вам знадобляться.