Скільки часу потрібно варити квасолю: не розвариться і вийде ніжною

Читать на русском
Автор
23076
Так квасолю можна зварити і на салати, і просто в їжу
Так квасолю можна зварити і на салати, і просто в їжу. Фото Сегодня

Весь секрет — у правильному приготуванні

Ми розповідали, що додати під час смаження цибулі, щоб вийшло особливо смачно. Тепер ділимось порадами щодо приготування квасолі.

Варена квасоля може бути як самостійною стравою, так і доповненням до іншої, наприклад, до салатів. Вона корисна, поживна та смачна, якщо її правильно приготувати. Як це зробити, розповіли на uaportal.com.

Звісно, квасолю треба замочувати. Але і під час варіння варто дотримуватися певних рекомендацій. Також важливо звертати увагу на деталі.

Правильна каструля

Пам'ятайте, що бобові під час варіння збільшуються у розмірах. Саме тому маленька каструля не підійде. Також слід подбати і про матеріал посуду — підійде каструля з нержавіючої сталі та товстим дном.

Додати олію

Цей інгредієнт вливають одразу після того, як закипить вода. Ця хитрість зменшить утворення піни, а квасоля не прилипатиме до дна посуду. Але не треба використовувати багато олії — достатньо чайної ложки.

Час варіння квасолі

Немає якогось ідеального "правильного" часу. Різні сорти квасолі готуються по-різному. Вам знадобиться від 30 хвилин до 2 годин. Тому варто під час варіння періодично перевіряти стан. Зварена квасоля не повинна перетворитись в кашу, вона має бути м’якою та легко роздавлюватися виделкою.

Також ми ділились хитрими трюками, які варто ввести до свого арсеналу лайфхаків. Вони допоможуть нарізати цибулю так, щоб не пролилась жодна сльоза.