Один інгредієнт зробить смажену цибулю неймовірною: секрет досвідчених кулінарів

Читать на русском
Автор
19501
Потрібно просто додати трохи соди в правильний момент
Потрібно просто додати трохи соди в правильний момент. Фото Nan Garden

Мало хто знає про цей лайфхак

Ми розповідали, як смачно замаринувати цибулю до салатів. Але для перших та основних страв цибулю зазвичай смажать. Ділимось простим трюком, з яким вона буде смачнішою.

Смажена цибуля доповнює смак страв, робить його більш оригінальним та цікавим. Портал "На ПЕНСІЇ" радить додати під час приготування один простий інгредієнт, щоб цибуля максимально розкрила свій смак.

Навіщо додавати в цибулю соду

Може здатися, що це дивний лайфхак. Однак додавання соди в цибулю має сенс, і неабиякий. Досвідчені кулінари перевірили, що саме сода не дасть цибулі згоріти. Також цей порошок надасть цибулі золотистого кольору. Додавати її варто не на початку смаження, а за кілька хвилин, коли цибуля "схопиться".

Соди потрібно зовсім трохи. На 300 г цибулі слід покласти менше третини чайної ложки. Якщо переборщити — це може вплинути на смак.

Сода прискорює процес карамелізації цибулі, а також посилює її аромат. З содою можна смажити цибулю в будь-яку страву. Обов’язково спробуйте цей метод для приготування апетитних котлет. Ми розповідали, як визначити ідеальну пропорцію цибулі до фаршу.