Всі змішали і в духовку: рецепт курячих стегенець з молодою картоплею

Читать на русском
Автор
Ця курка стане чудовим варіантом обіду (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця курка стане чудовим варіантом обіду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо у вас немає багато часу на приготування їжі, спробуйте приготувати цю страву.

Ароматні курячі стегна з ніжною молодою картоплею – це класика української кухні, яка завжди виходить смачною та ситною. Ця страва стане чудовою вечерею для всієї родини або обідом у вихідний день. Також, пропонуємо рецепт чахохбілі з куркою.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування страви, де курячі стегна запікаються разом з молодою картоплею, овочами та ароматними травами. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегна
  • 1 кг молодої картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 зелений кабачок
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. паприки
  • 1/2 ч. л. орегано
  • 1/4 ч. л. чебрецю

Приготування:

  1. Курячі стегна вимийте, обсушіть паперовими рушниками.
  2. У мисці змішайте сіль, перець, паприку, орегано та чебрець. Натріть цією сумішшю курячі стегна з усіх боків.
  3. Молоду картоплю ретельно вимийте, залишаючи шкірку.
  4. Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
  5. Моркву очистіть і натріть на крупній терці.
  6. Кабачок і перець помийте, наріжте кубиками.
  7. Часник подрібніть.
  8. У великій мисці змішайте курячі стегна, картоплю, цибулю, моркву, кабачок, перець і часник. Додайте оливкову олію і добре перемішайте, щоб всі інгредієнти були рівномірно вкриті олією.
  9. Викладіть суміш на деко, застелене пергаментним папером.
  10. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 1-1,5 години, до готовності курки та картоплі.
  11. За 10 хвилин до готовності посипте страву дрібно нарізаною зеленню.

Подаємо готові шашлики з маринованими помідорами. Також, пропонуємо рецепт вірменського шашлика.