З цими пряничковими ялинками на вашу кухню прийде справжня зимова казка

Читать на русском
Автор
4013
Ідеальний рецепт святкового десерту
Ідеальний рецепт святкового десерту. Фото shuba.life

Справжній пряничковий ліс на столі

Не за горами одне з найважливіших християнських свят — Різдво. Кожен кулінар хоче порадувати своїх близьких і порадувати їх дивовижною випічкою.

А давайте разом із Shuba створимо зимову казку на нашій кухні та приготуємо пряничкові ялинки. Для них вам знадобляться прості продукти, форми різних розмірів у вигляді зірочок і трохи фантазії, щоб прикрасити готові вироби "кульками" із кольорових драже.

Як приготувати пряничкові ялинки

Інгредієнти на 5 порцій:

  • борошно пшеничне — 350 г;
  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • мед — 3 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйце куряче, жовток — 2 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • кориця — 10 г;
  • імбир мелений — 10 г;
  • шоколад білий — 300 г;
  • драже — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. На водяній бані розтоплюємо мед із вершковим маслом і даємо охолонути.
  2. Яєчні жовтки збиваємо разом із цукром і додаємо в медово-масляну суміш.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем, прянощами та додаємо в медову масу. Замішуємо тісто, загортаємо його у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.
  4. Через вказаний час дістаємо тісто і розкочуємо на посипаній борошном поверхні пласт товщиною 5 мм, за допомогою форм вирізаємо зірочки.
  5. Печиво викладаємо на змащений маслом пергамент і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин.
  6. Готову випічку змащуємо розтопленим шоколадом, складаємо з них ялинки та присипаємо кольоровим драже.

Пряничкові ялинки подавайте з какао за рецептом "Телеграфа". Це частування ви точно готуватимете часто.