Чи потрібно вивертати шкарпетки навиворіт при пранні: багато хто не знає правильної відповіді

Читать на русском
Автор
37582
Чи правильно ви стираєте свої шкарпетки?
Чи правильно ви стираєте свої шкарпетки?. Фото Pexels

Відповідь на це запитання змінить підхід до прання

Здається, що прання шкарпеток — це найпростіше в роботі по дому. Достатньо покласти брудну білизну в пральну машинку, додати засіб для прання та запустити потрібну програму одним натисканням кнопки. Але насправді під час прання багато хто припускається прикрих помилок. Одна з них значно впливає на результат.

Під час прання шкарпеток важливо дотримуватись базового правила — обов’язково вивертати шкарпетки перед тим як завантажити їх у барабан.

Багато хто просто не звертає увагу на цю деталь. Або ж вважають, що зовнішня частина все ж таки брудніша. Насправді ж внутрішня частина шкарпетки знаходиться у безпосередньому контакті зі шкірою, вона вбирає піт, омертвілі клітини шкіри та інші забруднення.

Якщо не вивертати шкарпетки під час прання, всередині залишатиметься бруд. Надалі це навіть може призвести до проблем зі шкірою ніг. Вивернувши навиворіт, всі ці забруднення легко видалити при пранні.

Стираючи шкарпетки навиворіт, ви не тільки видаляєте всі забруднення, але й зберігаєте їх колір та текстуру. Так що якщо ви хочете, щоб ваші улюблені шкарпетки виглядали як нові, обов’язково виверніть їх перед тим як покласти у пралку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно прати рушники. Прості поради допоможуть зберегти м’якість рушників.