Великі рахунки за електроенергію: ці трюки з побутовою технікою зменшать суму у платіжці

Читать на русском
Автор
2656
Побутова техніка
Побутова техніка. Фото Pexels

Розумне використання побутової техніки — запорука економії електроенергії

Рахунки за електрику щомісяця б’ють по сімейному бюджету. Тому домовласники не проти знайти спосіб хоча б трішки скоротити суму в платіжці. Зробити це досить легко. Достатньо розумно використовувати побутову техніку, починаючи від холодильника і закінчуючи пральною машиною.

Декілька порад, як знизити суми в рахунках за електрику, не відмовляючись від використання електроприладів, розповідає Merkur.

Встановіть правильну температуру в холодильнику. Заощадити в побуті можна, якщо правильно налаштувати холодильник. Залежно від продуктів, що зберігаються у холодильнику, рекомендується встановлювати температуру близько 5°С. Якщо ви часто вживаєте продукти, що швидко псуються, наприклад м’ясний фарш, слід знизити температуру в холодильнику до 2°С. Оптимальна температура у морозилці -18 градусів.

Використовуйте програму "Еко" в посудомийній машині. Якщо такої програми немає, рекомендується мити посуд на низьких температурах від 45 °C до 55 °C. Програми займуть трохи більше часу, але дозволять заощадити воду та електроенергію. Відмовтеся від коротких програм. Вони вимагатимуть більше води та електроенергії, оскільки знадобиться швидке нагрівання до високих температур.

Використовуйте режим "конвекція" у духовці. Духовка "пожирає" багато електроенергії. Відмовтеся від режиму верхнього та нижнього нагрівання на користь режиму конвекція. Для більшості страв, таких як запіканки, піца і навіть торти, можна уникнути попереднього розігріву та вимкнути духовку на кілька хвилин раніше після випікання. Страва дійде до кондиції завдяки теплу, що залишиться усередині духовки. У будь-якому випадку орієнтуйтесь на рецепт та особливості своєї електропечі.

Прання гарячою водою. Як і у випадку посудомийної машини, для прання також рекомендується вибирати режим "Еко". Хоча він і займе трохи більше часу, зате машинка витрачатиме менше електроенергії та води. Також прання на нижчих температурах дає більше шансів, що речі прослужать вам довше.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть заощадити на опаленні й при цьому не замерзнути взимку. Ці способи заощадити доступні для кожного.