Як змусити холодильник споживати менше електроенергії: прості рішення

Читать на русском
Автор
26791
Холодильник
Холодильник. Фото freepik.com

При правильному використанні холодильника можна скоротити рахунки за електрику

В умовах періодичного зростання цін на енергоносії багато людей шукають способи скоротити витрати на комуналку. Хоча холодильник і не є найбільшим споживачем електроенергії в будинку, будь-який користувач може заощадити, правильно використовуючи цю техніку

Раніше ми розповідали, як правильно користуватися електроприладами взимку, щоб не перевантажувати енергосистему. Наразі "Телеграф" розповість, як легко підвищити енергоефективність холодильника.

Дверцята холодильника повинні бути відчинені якнайменше час, а закриваючи її, перевірте, чи щільно прилягає ущільнювач. Якщо ні, замініть його.

Організовані полиці та ящики полегшать пошук продуктів і ви не будете довго тримати дверцята відчиненими.

Розміщуйте м’ясо та рибу ближче до задньої стінки холодильника на верхніх полицях, молочні продукти – посередині, фрукти та овочі – на нижніх підлогах.

Також важливо вибрати холодильник відповідного розміру для ваших потреб. Коли холодильник сповнений, продукти діють як теплова маса, допомагаючи підтримувати стабільну температуру. Коли холодильник сповнений, а двері відчинені, втрата холодного повітря буде меншою, а охолодження буде більш ефективним.

Розмістіть холодильник далеко від джерел тепла і забезпечте безперешкодний доступ свіжого повітря до задньої частини холодильника, так що ви зможете знизити споживання енергії до 10%. Встановіть температуру холодильника на 5°C, а температуру морозильної камери на -18°C.

Також варто відзначити, що старі моделі споживають набагато більше енергії. При можливості варто замінити холодильник на більш сучасну, енергозберігаючу модель.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати холодильник під час блекауту. Ці хитрощі допоможуть зберегти низьку температуру всередині пристрою надовго.