Як очистити батареї опалення всередині та зовні: найлегший спосіб

Читать на русском
Автор
26849
Батарея
Батарея. Фото Pexels

Усередині батареї не залишиться ні порошинки

Щоб радіатор ефективно обігрівав приміщення, дуже важливо регулярно чистити його зовні та всередині. Навіть найменший шар пилу може зменшити виділення тепла. Більш того, брудний радіатор – джерело дискомфорту для алергіків та потенційний ризик поширення вірусів.

Нагрів брудного радіатора призводить до того, що пил піднімається по кімнаті й згодом призводить до проблем із горлом та слизовою оболонкою носа. Тому регулярне очищення радіаторів є ключем до підтримки чистоти та здоров’я в будинку.

Як ефективно почистити радіатор

Якщо з очищенням зовнішньої частини радіатора проблем не виникає. То чищення опалювального приладу всередині є складним завданням. Впоратися з ним допоможе трюк із TikTok.

Панельні радіатори часто закриваються сіткою, яку можна зняти та почистити у ванні під душем. За допомогою мила або будь-якого іншого миючого засобу і тонкої ганчірки можна швидко видалити бруд, що накопичився. Якщо ви маєте справу зі стійким брудом, на допомогу прийдуть засоби від жиру.

Наступний етап – очищення радіатора від пилу всередині. Поставте під опалювальний прилад ємності для збирання води та бруду, а також розстеліть ганчірки.

Пролийте внутрішні частини радіатора мильною водою. Ганчірками зберіть бруд і воду, які проллються повз розставлені для цих цілей ємності.

Буквально за кілька хвилин та пару нескладних рухів ви отримаєте чистий радіатор, який ефективно виконуватиме свою роботу.

Раніше "Телеграф" ділився простими способами, які допоможуть зберегти тепло в будинку у разі вимкнення опалення. Зробити це можна навіть без використання електроприладів.