Солодкі та стиглі: як обрати смачні мандарини для новорічного столу

Читать на русском
Автор
1544
Секрети при виборі мандаринів
Секрети при виборі мандаринів. Фото 24tv.ua

Розповідаємо, як не купити нестиглі мандарини

Мабуть, кожен купував у магазині по вигляду стиглі та солодкі мандарини, а потім вони виявлялися кислими. На жаль, не всі знають як їх правильно обирати. Раніше ми вже розповідали, що треба зробити, щоб мандарини стали солодкими за 30 секунд. Тепер поговоримо про те, як їх правильно обирати.

Існує 4 фактори, на які слід звернути увагу. Не всі про них знають, і саме тому не вміють купувати солодкі та смачні мандарини. Про це розповіли на obozrevatel.

Як обрати солодкі мандарини

  • Шкірка. Слід обирати ті мандарини, в яких гладка ти блискуча шкірка. Вона вказує на стиглість та яскравий смак. Не можна купувати ті мандарини, шкірка яких є тьмяною. Також варто перевірити, чи не має фрукт м’яких плям або інших дефектів. Це означає, що вони зіпсовані або низької якості.
  • Вага. Слід порівняти вагу мандаринів. Просто візьміть їх в руки. Важчі мандарини будуть більш соковитими та солодкими. Що більший вміст води фрукта - то більша вага та солодший мандарин.
  • Колір шкірки. Солодкі та стиглі мандарини матимуть помаранчевий колір. В них високий вміст цукру. Бліді та зеленкуваті мандарини не будуть ароматними та солодкими.

Запах. Якщо аромат у фрукті відсутній, це може свідчити про кислість мандарина. Також не варто купувати мандарини, в яких неприємний запах. 

Раніше “Телеграф” розповідав, як приготувати смачнющий мандариновий пиріг. Ми поділилися цікавим рецептом.