Як підвищити вологість у квартирі без зволожувача: доступні засоби

Читать на русском
Автор
2185
Акваріум Новина оновлена 16 грудня 2023, 17:54
Акваріум. Фото Pexels

Легкі методи підвищити вологість у квартирі

У опалювальний сезон у будинку доводиться стикатися із сильною сухістю повітря. Це не тільки завдає дискомфорту, а й загрожує неприємними наслідками для здоров’я. Лікарі рекомендують підтримувати відносну вологість повітря на рівні 40-60% за оптимальної температури в житловому приміщенні 20-22°С та 18°С у спальні.

Сухе повітря може призвести до пересихання слизових оболонок та шкіри. Крім того, повітря з низьким рівнем вологості може викликати сухість у горлі, кашель та утруднення дихання. Пересушене повітря становить особливу небезпеку для алергіків.

На щастя, боротися із цим явищем не дуже важко. Одне із найкращих рішень – встановити зволожувач повітря. Але цей прилад не всім по кишені. "Телеграф" розповість про найпростіші та найдоступніші способи підтримувати нормальний рівень вологості повітря у квартирі.

Як зволожити повітря у квартирі

Рушник. Один із найдешевших способів боротьби із надто сухим повітрям — покласти на радіатор мокрий рушник. Як альтернативу можна поставити поруч із радіаторами ємності з водою.

Рослини в горщиках. Квіти – природні зволожувачі повітря. Цю функцію найкраще виконують ті, що виділяють значну кількість зібраної води. До них відносяться плющ, алое, драцена, гербера, дифенбахія, фікус. Вони також є гарними повітряними фільтрами, оскільки поглинають безліч токсичних речовин.

Акваріум місткістю трохи більше як 2 літри цілком може стати альтернативою покупному зволожувачу повітря. Для покращення ефекту також рекомендується встановити іонізатор.

Раніше "Телеграф" ділився хитрими способами визначити вологість у квартирі без допомоги гігрометра. Для цього знадобиться лише склянка з водою.