Телефон більше не буде глючити: що зробити, аби ваш смартфон працював швидше

Читать на русском
Автор
11132
Ваш телефон працюватиме швидше
Ваш телефон працюватиме швидше. Фото Meta.ua

Розповідаємо, які функції треба вимкнути, щоб смартфон не глючив

Якщо ваш смартфон працює сповільнено, глючить та ви не можете нормально користуватися ним — не поспішайте купувати новий. Можливо, цю проблему легко усунути. Як позбутися подряпин на склі власноруч, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про те, що треба зробити, щоб смартфон не глючив.

Для того, щоб пришвидшити роботу телефона, зовсім не обов’язково витрачати на це багато коштів. Це можна зробити, знаючи кілька лайфхаків, пише icoola.

Що треба зробити, щоб телефон не глючив

  • Для початку, треба переглянути всі програми на телефоні. Від тих, якими не користуєтесь, варто позбавитись. Наприклад, ігри, які ви не граєте, банки, картками яких вже давно заблоковані або просто не потрібні. Також слід почистити галерею. Таким чином у фоновому режимі працюватимуть тільки ті програми, які вам потрібні.
  • Важливо закривати додатки. Програма, в яку ви зайшли і не закрили її, займає велику кількість оперативної пам’яті.
  • Очистіть кеш. Ця процедура не займає багато часу, проте дозволить вашому телефону працювати швидше. Якщо ви власник Android, діяти треба так. Відкриваємо "Налаштування", обираємо "Додатки" та натискаємо "Очистити кеш". Для Iphone ця процедура трохи складніша. Відкриваємо "Налаштування", обираємо браузер "Сафарі" та натискаємо на "Очистити історію вебсторінки".
  • Вимкніть геолокацію. Ця функція не тільки швидше розряджає телефон, а й сповільнює його роботу. Відкриваємо "Налаштування", обираємо "Геопозиція" та вимикаємо.

Ці способи пришвидшать роботу вашого смартфона. А які функції треба вимкнути, аби ваш телефон не розряджався швидко, ми вже розповідали раніше.