Яскраво виглядатиме на новорічному столі: паштет під брусничним желе

Читать на русском
Автор
1884
Ніжний, повітряний паштет і желе, яке підкреслює його смак
Ніжний, повітряний паштет і желе, яке підкреслює його смак. Фото say7.info

Ця закуска нікого не залишить байдужим

Багато хто вже почав складати меню до новорічного столу. Серед улюблених страв може бути салат "Білий принц" та запечена курочка з картоплею.

Новорічний стіл також можна урізноманітнити бюджетною, але яскравою закускою — паштетом під брусничним желе. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати паштет під брусничним желе

Інгредієнти:

Паштет

  • 700 г курячої печінки
  • 200 г цибулі
  • 200 г моркви
  • 50-100 мл вершків 15-22%
  • 50 г вершкового масла
  • сіль
  • перець

Желе

  • 300 г брусниці
  • 50 г цукру
  • 10 г желатину

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.
  2. На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
  3. Печінку промити, прибрати все зайве, порізати на шматочки.
  4. Додати печінку до овочів, обсмажити, посолити, поперчити, смажити до готовності (близько 20-25 хвилин), остудити.
  5. Печінку з овочами подрібнити у блендері до однорідності.
  6. Поступово додавати вершки та збивати. Важливо не переборщити, щоб паштет не вийшов рідким.
  7. Паштет викласти в невеликі креманки, заповнюючи їх на 2/3, поставити в холодильник, поки готується желе.
  8. Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води, залишити на час, вказаний на упаковці.
  9. До брусниці додати цукор та 300 мл води, після закипання варити 10 хвилин, процідити.
  10. У гарячий відвар додати желатин, перемішати до розчинення, остудити.
  11. На паштет обережно вилити желе.
  12. Поставити в холодильник на 5-7 годин.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.