Від катишок не залишиться ні сліду: як прати речі, щоб не з’являлися "ковтуни"

Читать на русском
Автор
7060
Катишки на одязі більше не псуватимуть вам настрій
Катишки на одязі більше не псуватимуть вам настрій. Фото ukr.media

Розповідаємо, як прати одяг, щоб на ньому не з'являлися ковтунці

Так приємно купувати нові речі. Однак, нікому не подобається, коли на них з’являються катишки. Вони відразу псують зовнішній вигляд одягу. Проте, ніхто не замислюється, чому вони з’являються. Раніше ми вже розповідали, як прати рушники, щоб вони довго залишалися м’якими. Тепер поговоримо про те, як запобігти появі катишок.

До неприємного вигляду речей можуть призвести багато чинників. Це і неправильне зберігання речей в шафі, і неправильне їх прання. Про це розповіли на life-ukr.uaportal.

Як запобігти появі ковтунів на одязі

Сортування одягу перед пранням. Слід зібрати разом делікатні та синтетичні тканини. Їх треба прати окремо. Якщо цього не робити, ворсинки від важких тканин переносяться на ці.

Вивертання одягу. Перед тим, як класти речі у пралку, слід їх вивернути. Таким чином зовнішні поверхні одягу не будуть збирати нас себе ворс. Також можна використовувати спеціальний мішок для делікатних речей.

Правильний режим прання. Що вищі температури води та більше обертів під час віджиму, то більша ймовірність того, що на одязі з’являтимуться катишки. М’які цикли прання та нижча температура мінімізують катишки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити затхлий запах з постільної білизни. Ми поділилися простими та дієвими лайфхаками.