Вічна свіжість: як видалити затхлий запах з постільної білизни

Читать на русском
Автор
4674
Дешевий спосіб позбутися неприємного запаху постільної білизни
Дешевий спосіб позбутися неприємного запаху постільної білизни. Фото poradum.com.ua

Розповідаємо, як видалити затхлий запах з білизни за копійки

Дуже часто постільна білизна лежить довгий час в шафі. Зазвичай ми користуємося двома — трьома комплектами постійно, а всі решта просто чекають на "свій" час. Саме через це постільна білизна дуже часто має затхлий запах. Що робити, щоб рушники після прання залишалися м’якими, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про постільну білизну.

Багато чинників спричиняють поганий запах постільної білизни. Наприклад, якщо випрали її та склали в шафу ще трохи вологою. Потім, коли прийде час нею скористатися, постіль буде мати характерний запах. Про це пише glavred.

Що робити, щоб постільна білина не мала затхлого запаху

  • Скористайтеся оцтом. Слід налити 200-250 мл рідини налити у відсік для порошку. Туди ж наливаємо рідкий гель для прання. Сушити постільну білизну треба на вулиці, щоб запах оцту мав змогу вивітритись.
  • Харчова сода вам допоможе. Треба лише засипати її до прального порошку. Цей метод не тільки допоможе вам впоратися з затхлим запахом, а й видалить плями. В цьому способі важливо увімкнути режим додаткового полоскання, щоб слідів від соди не залишилося на білизні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити жувальну гумку з килима. Ми поділилися простими способами.