Тривале зберігання капусти взимку: чи потрібно посипати її крейдою та золою

Читать на русском
Автор
2062
Капусту потрібно захищати гнилі
Капусту потрібно захищати гнилі. Фото Pexels

Найпростіші способи зберегти качани пружними та соковитими до самої весни

Капуста містить безліч корисних вітамінів та мікроелементів, які особливо потрібні людям узимку. Звичайно, її можна заквасити і насолоджуватися овочем аж до наступного сезону. Але все ж таки добре б зберегти частину врожаю капусти у свіжому вигляді.

Для кращого зберігання овочів досвідчені дачники використовують деякі хитрощі. Наприклад, опудрюють качани золою або крейдою. Але не завжди ці засоби ефективні, пише ukr.media.

Золу та крейду для присипання головок капусти використовують ще на етапі дозрівання овочів. Сухі суміші використовують для захисту від слимаків та капустяної мухи. Але досягти потрібного ефекту виходить не завжди.

Однак якщо присипати капусту крейдою або золою на етапі закладання врожаю на зберігання, ефект буде вражаючим.

Ці засоби мають осушуючу властивість і з їх допомогою можна позбутися вологості, яка може погано позначитися на тривалому зберіганні капусти. Завдяки крейді та золі можна попередити появу гнилі на качанах.

Також варто пам’ятати, що незважаючи на використання осушуючих засобів, потрібно раз на місяць перевіряти, чи не відволожився захисний шар капусти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти картоплю без гнилі аж до весни. Для цього знадобиться лише один фрукт.