Як позбутися жовтих плям на сидінні унітаза: два найефективніші засоби

Читать на русском
Автор
19246
Унітаз знову буде як новий
Унітаз знову буде як новий. Фото freepik.com

Якщо ви не можете позбутися жовтих плям на сидінні унітазу, спробуйте один із цих домашніх засобів

Регулярне прибирання ванної кімнати має бути на першому місці у списку прибирання будинку. Саме в цьому приміщенні накопичується найбільше бактерій та вологи, які з часом можуть стати небезпечними для здоров’я. Особливу увагу слід приділити туалету, хоча його прибирання – не найприємніше, проте важливе заняття.

На сидінні унітаза можуть з’явитися негарні плями, яких важко позбутися, якщо їх довго не видаляти. Крім того, обідок згодом починає жовтіти. Причина цього явища – волога, вапняний наліт та бруд. Якщо ви хочете, щоб ваш унітаз, знову був білосніжним та блискучим, відкладіть убік миючі засоби з магазину та скористайтеся домашніми засобами.

Як очистити сидіння унітаза

Спочатку видаліть усі мікроби та бактерії. Для цієї мети підійде рідина, що дезінфікує. Знадобиться лише перекис водню та гель алое. Просто налийте перекис водню в пульверизатор і додайте трохи гелю. Розпиліть приготовану суміш на верхню та нижню частину сидіння, а потім протріть все це папером. Тоді ви на якийсь час позбавитеся шкідливих бактерій. Цей продукт можна використовувати щоразу, коли чистите ванну кімнату.

Як видалити жовті плями на сидінні унітаза

Якщо на сидінні залишилися жовті плями, які неможливо видалити хімічними засобами, відмінно підійдуть домашні засоби. Перший — простий розчин теплої води та оцту. Змішайте інгредієнти у пропорції 1:1, потім змочіть у рідині паперові рушники та накрийте ними сидіння унітаза. Залишіть їх приблизно на 30 хвилин, а потім помийте унітаз водою з милом. Від негарних плям не залишиться й сліду.

Ще один засіб — перекис водню + харчова сода. Просто додайте в порошок кілька крапель перекису водню і перемішайте все, щоб вийшла густа паста. За допомогою губки або старої зубної щітки нанесіть пасту на найбільші забруднення та залиште на 20 хвилин. Після цього часу вимийте унітаз і сидіння буде не тільки чистим, але й продезінфікованим.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим видалити жовтий наліт на раковині та ванній. Цей засіб працює навіть краще, ніж сода та оцет.