Мандарини тижнями будуть смачними та соковитими: як їх правильно зберігати

Читать на русском
Автор
18725
Без мандарин складно уявити новорічні свята
Без мандарин складно уявити новорічні свята. Фото menslife.com

Лайфхаки допоможуть довгий час зберігати мандарини свіжими

Новорічні свята рідко обходяться без ялинки, смачних салатів, на кшталт "Королівської шуби" та мандарин. І навіть якщо останні з’їдаються, здавалось би, кілограмами, все одно треба вміти правильно їх зберігати.

Дотримуючись простих правил улюблені цитрусові довгий час залишатимуться свіжими та соковитими. А лайфхаком із нами поділилися на порталі "Бєлновини".

Як правильно зберігати мандарини

Варто зазначити, що мандарини погано зберігаються в умовах сухого зимового повітря у теплій квартирі. Тому в таких умовах дозволяється зберігати фрукти тільки якщо ви плануєте їх незабаром з’їсти.

Інші мандарини можна опустити в льох, якщо він є – тоді вони зможуть пролежати близько місяця. Для цього необхідно кожен цитрусовий обгорнути в крафтовий папір і скласти в дерев’яний ящик не дуже щільно.

Також мандарини можна зберігати на балконі. Але тільки в тому випадку, якщо він закритий та утеплений. Також фрукти мають бути в тіні.

Найпростіше покласти мандарини в холодильник, якщо їх не надто багато. Їх необхідно зберігати у спеціальному відсіку для фруктів. При цьому використовувати пакети або плівку не можна, оскільки на цитрусових буде накопичуватися конденсат, що призведе до їх псування. Також поряд не можна залишати банани та яблука, які скорочують термін зберігання інших плодів.

Раніше ми писали, як правильно зберігати консерви. Дотримуючись порад, вони простоять у холодильнику ще кілька днів після відкриття.