Як правильно доглядати за навушниками, щоб продовжити їхнє життя: прості поради

Читать на русском
Автор
3983
Про захист навушників варто подбати одразу після купівлі
Про захист навушників варто подбати одразу після купівлі. Фото instagram.com/aksesuariua/

Якщо ви обрали якісні навушники, вони видаватимуть відмінний звук протягом тривалого часу

Обираючи навушники, потрібно не забувати про їхні мінуси. Якщо ж ви зупинилися на потрібному варіанті — одразу подбайте про збереження їхньої молодості.

Якісні навушники видаватимуть відмінний звук протягом тривалого часу. Проте за навушниками ще потрібно вміти доглядати, про це пише Лайфхак.

"Неслухняний" провід

Сучасні навушники часто мають кабель, що робить його заміну досить простою. Головний ворог проводів – сплутування. Таке може трапитися, якщо ви поклали навушники до кишені.

Варто придбати спеціальний затискач або утримувач. До речі, провід не варто сильно натягувати.

Заміна штекера

Змінити штекер на дроті часом дуже важливо. Це місце дроту часто смикають, вставляючи та виймаючи з роз'єму. Повнорозмінні навушники мають місця з'єднання, які зазвичай мають кращий захист, але на звичайних вкладках такого захисту немає. Відповідно варто скористатися термоусадкою або спеціальною насадкою.

Підставка або захисний чохол

Більшість моделей мають спеціальний мішечок або кейс для зберігання. Якщо ви носите навушники із собою або користуєтеся ними рідко, все одно про захист забувати не варто. Кейси та мішечки можна також купити й окремо. Якщо ж навушниками користуються щодня, то варто використовувати чохол.

Очистка навушників

Аби очистити корпус навушників, варто використовувати вологу тканину, яку можна змочити у мильному розчині. Волога не має просочитися всередину конструкції.

Навушники з вологозахистом теоретично можна промивати під краном. Але важливо не перестаратися. Силіконові вкладки, які знімаються, можна сміливо мити в мильному розчині, а потім добре їх висушити.

Використання кондиціонеру для шкіри

Подбайте про захист штучної шкіри. У нагоді стане кондиціонер для шкіри, але краще спершу спробувати його на невеличкій ділянці. Часто наносити засіб не варто. Достатньо двічі на рік.

Збереження акумулятора

Мінус бездротових навушників – акумулятор, який поступово втрачає свої характеристики. Рекомендації щодо продовження терміну служби такі ж, як і для смартфона. Основна порада – не тримайте їх розрядженими дуже довго. Навіть якщо нечасто користуєтеся, перевіряйте рівень батареї.

До речі, не всі моделі навушників розбірні. Якщо акумулятор виснажиться остаточно, віднести виріб у сервіс або відремонтувати його самостійно не вийде. Також у деяких випадках заміна акумулятора може бути економічно невигідною.

Раніше "Телеграф" писав, як захистити телефон узимку. При мінусовій температурі телефон може добряче гальмувати.