Тільки зіпсуєте річ: чим категорично не можна прати зимову куртку

Читать на русском
Автор
10261
Прання пуховика в домашніх умовах потребує обережності
Прання пуховика в домашніх умовах потребує обережності. Фото Freepik

За верхнім одягом з наповнювачем краще дбайливо доглядати

У холодну пору року користувачів часто хвилює питання, як випрати зимову куртку вдома. Незалежно від того, чи ви пратимете пуховик у пральній машині або вручну, є важливі правила, яких слід дотримуватися.

Фахівці "Американської хімчистки" поділилися порадами, як не зіпсувати зимову куртку під час прання в домашніх умовах. Головне – правильна підготовка.

Чим прати куртку на синтепоні та з іншим наповнювачем

Зовнішнє покриття зимових пуховиків зазвичай чисто синтетичне, а ось наповнювач може бути різним:

  • синтепон;
  • холофайбер;
  • перо;
  • пух;
  • вовна.

У жодному разі не використовуйте пральний порошок — цей засіб категорично не підходить. Для наповнювачів із синтепону та холлофайберу підійде звичайний рідкий засіб для прання. А для натуральних варто придбати спеціальний засіб, який буде щадним для пуху.

Якщо на куртці є натуральне хутро, його краще відстебнути. У разі неможливості це зробити потрібно акуратно розчесати до прання, дуже обережно — після прання, а також мінімум ще раз під час того, як куртка сохне.

Для повної впевненості фахівці радять насамперед прочитати рекомендації виробника. Правила догляду за конкретним виробом розміщуються на етикетці чи паперовій вкладці до виробу.

Раніше "Телеграф" описав покроковий процес, як правильно прати зимовий пуховик руками, щоби не зіпсувати. Також вам може стати в пригоді інформація, як правильно випрати пуховик, щоб він не збився в пральній машині.