Секрет із хімчистки: як правильно випрати пуховик, щоб він не збився

Читать на русском
Автор
6470
Прання пуховика у пральній машині — відповідальний процес
Прання пуховика у пральній машині — відповідальний процес. Фото Freepik

Якщо все зробити правильно, річ не зіпсується

Холодна пора року підходить все ближче, і настав час перевірити, чи готовий ваш верхній одяг до наступного сезону. Можна випрати пуховик вручну, а можна використовувати для цього пральну машинку.

Головне, дотримуватись певних правил, щоб не зіпсувати річ. У цій статті разом з Американською хімчисткою ми розглянемо, як прати пуховик, щоб пух не зім’явся і не виліз зі швів.

Як правильно прати пуховик у пральній машині-автомат — покроково

Перевірте, чи чистий барабан у машинці, чи немає там сторонніх предметів, далі:

  • виверніть пуховик навиворіт;
  • помістіть у барабан пральної машини;
  • покладіть між складками м’ячики;
  • виберіть режим прання;
  • запустіть машину.

Ви можете використовувати як спеціальні м’ячики, так і звичайні тенісні — цей лайфхак працює для того, щоб у процесі прання не збивався наповнювач. Режим вибирайте щадний — якщо немає спеціального "Для верхнього одягу", це може бути такий режим, як для шовку або вовни, делікатний. Головне, температура прання не має перевищувати 30 градусів.

Мийний засіб вибирайте з урахуванням кольору речі, а кількість розрахуйте, виходячи з інструкції. Швидкість віджимання, якщо вона у вас регулюється вручну, виставляйте на 500. Якщо у квартирі сиро та холодно, — не більш як 600. Також додайте додаткове полоскання, щоб якісно прополоскати річ від мильного розчину.

Якщо ви шукали, як прати пуховик на синтепоні, то фахівці рекомендують такий самий спосіб — з м’ячиками, на температурах і режимах, що щадять, і з додатковим полосканням.

Як прати білий пуховик – краще рідкими засобами

Для прання білого пуховика вибирайте гель для тонких тканин. Дуже важливо, щоб мийний засіб не містив відбілювач.

Під час прання дотримуйтесь таких умов:

  • температура — до 30 градусів;
  • режим — делікатний (у жодному разі не бавовна);
  • віджимання — до 600 оборотів;
  • плюс додаткове полоскання.

Фахівці попереджають, що у разі використання прального порошку з відбілювачем на тканині можуть залишитися розводи та плями. Також зазначається, що можна застосовувати шампунь чи рідке мило.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо після прання довго не сохнуть речі. Ці трюки допоможуть вам у будь-якій ситуації!