Ніколи так не робіть: п’ять головних помилок при сушінні пуховика

Читать на русском
Автор
2213
Верхній одяг для всієї родини потребує особливого догляду
Верхній одяг для всієї родини потребує особливого догляду. Фото Freepik

Висушити пуховик – непросте завдання

Звісно, що перед настанням зимового сезону ми перевіряємо теплий верхній одяг. Якщо ви читаєте цю статтю, то з питанням, як випрати пуховик у пральній машині або вручну, ви вже, ймовірно, впоралися.

Тепер потрібно його правильно висушити, щоби не зіпсувати річ. Як можна збити пуховик після прання, розповідають експерти з Американської хімчистки.

Як розпушити пуховик після прання в пральній машині — поради

Якщо ви правильно випрали пуховик, проблем з його висушуванням виникнути не повинно. Вам просто потрібно періодично звертати увагу на річ і приділяти їй трохи часу.

Перед тим, як відправити пуховик на сушіння, потрібно:

  • розстебнути всі застібки;
  • витягти всі кишені;
  • вивернути пуховик.

Якщо ви прали руками, відразу після процесу помістіть його над ванною. Це потрібно, щоб стік основний масив води. Ви можете прискорити процес, легко притискаючи долоні одну до одної з тканиною речі всередині. У жодному разі не викручуйте пуховик, це зашкодить структурі наповнювача.

Далі помістіть пуховик на вішалку та сушіть у приміщенні з гарною циркуляцією повітря. Якщо є можливість влаштувати імпровізований гачок над дверним отвором – чудовий варіант. Періодично вивертайте річ, щоб волога випаровувалась рівномірно.

Часто користувачі запитують, чи можна сушити на батареї пуховик — експерти відповідають, що ні. Це ще одна, поширена п'ята помилка. Фен також використовувати не можна, високі температури руйнують структуру наповнювача. Щобільше, не можна сушити річ під прямим сонячним промінням.

Щоб розпушити пуховик після прання, щогодини приділяйте увагу наповнювачу всередині тканини. Пух пощипуючими рухами роз’єднуйте і рівномірно розподіляйте в просторі між тканиною, синтепон — розмістіть як належить і перевіряйте, чи він залишається в потрібному положенні.

Раніше ми розповідали, які трюки досвідчених господарок допоможуть вам висушити будь-які речі набагато швидше. Дізнайтеся з наступної статті, що робити, якщо після прання довго не сохнуть речі та як висушити речі швидко без електросушарки.